Semjén: Az MSZP beszél megosztásról?

2012. március 12. 13:33

A nemzetpolitikáért felelős miniszter szerint döbbenetes, hogy éppen az az MSZP beszél a magyarság megosztásáról, amelynél jobban senki nem osztotta meg a magyar nemzetet. A magyar kormány a jövőben is megad minden segítséget a határon túli magyarok szervezeteinek.

2012. március 12. 13:33

Szabó Vilmos szocialista képviselő sajtótájékoztatójára reagálva Semjén Zsolt közölte hétfőn az MTI-vel: mennyire döbbenetesnek tartja azt, hogy pont a szocialisták beszélnek a nemzet megosztásáról. A miniszterelnök-helyettes felidézte a 2004-es kettős állampolgárságról szóló népszavazást, és arra emlékeztetett, hogy a Híd párt még 2009-ben alakult meg, tehát a szocialista kormány regnálása alatt vált megosztottá a felvidéki magyar politika. Hozzátette: mindazonáltal örülnek a Híd bejutásának a pozsonyi parlamentbe és annak is, hogy a szélsőségesen magyargyűlölő nacionalista párt kiesett onnan. A magyar kormány a jövőben is megad minden segítséget a határon túli magyarok szervezeteinek ahhoz, hogy a magyarság érdekeit mindenhol sikeresen képviseljék — emelte ki a kormányfő kereszténydemokrata helyettese.

Az MSZP szerint az Orbán-kormány felelőssége meghatározó a szlovákiai magyar közösség megosztottságáért. Szabó Vilmos, a parlament külügyi bizottságának szocialista tagja hétfőn sajtótájékoztatón azt mondta: a szlovákiai magyar közösség vereséget szenvedett azzal, hogy a Magyar Koalíció Pártja (MKP) a szombati választáson 2010 után ismét nem jutott be a pozsonyi törvényhozásba. Véleménye szerint ennek egyik oka a Fidesz-kormány politikája, mivel az a két magyar párt együttműködésének előmozdítása helyett a megosztottságot növelte. Az Orbán-kormány az elmúlt években és a kampányban is nyilvánvalóan az MKP-t támogatta, a Bugár Béla vezette Most-Híddal, amely az előző ciklusban kormánypárt volt, viszont szinte semmilyen kapcsolatot nem ápolt, ez pedig elfogadhatatlan — értékelt.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Korhely
2012. március 12. 23:43
Bugár a 168 Óra online-nak: "Le kell szögeznem, hogy ismét csak az MKP miatt vesztetett el az itteni magyarság több mint százezer szavazatot. Tavaly novemberben meghívtuk őket, hogy megbeszéljük, miként lehetne egy listán indulni. Elutasították, nem jöttek tárgyalni. Meg kell, hogy mondjam: ilyen piszkos kampányt, amely az MKP részéről és a Duna túlpartjáról ellenünk folyt, még nem tapasztaltam. Még hologramos képet is készítettek rólam, amellyel a Gorilla-ügyben való közreműködéssel támadtak, s ezt tömegével terjesztették. Aztán azzal próbálkoztak, hogy a Híd úgyis befut szlovák szavazatokkal, tehát aki erős magyar képviseletet akar Pozsonyban, válassza az MKP-t. Magyarországról is állandóan „gorilláztak”, Semjén Zsolt „beszólt”, Németh Zsolt külügyi államtitkár is, ez utóbbival kapcsolatban azért már válaszoltunk, helyére téve a dolgokat… Egyszóval megnehezítették az életünket, ahol tudták, így még értékesebbnek látom az eredményt, amit elértünk."
cutcopy
2012. március 12. 15:22
"Az MSZP beszél megosztásról?" Végül is jogosan beszélnek róla hiszen az MSZP is szakadt a bizonyos nagy megosztó Fletonovics által..
pikkpakk
2012. március 12. 15:18
De ki ez a Semjénbubu ? A NEMLÉTEZŐ párt nulla vezetője ? Ez akar okítani ? A nemlétező SZDSZ-nek is több szimpatizánsa van ,mint ennek a KDNP nevű valaminek...
Samsa
2012. március 12. 15:15
Nem tudom miért, de nekem erről a nyomorultról, mindig a Szabadi Béla jut eszembe. Az is olyan sötét volt, hogy délben is infrakamerával kellett venni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!