Orbán: Nem elégedhetünk meg a 47 ezer forinttal

2012. március 10. 13:36

A kohéziós pénzekkel kapcsolatban mindenkit megnyugtatok, Magyarország nem veszít el egyetlen forintot sem, és azért van ő ott, hogy ez ne következzen be - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Békés Megyei Hírlapnak adott interjújában.

2012. március 10. 13:36
A megyei napilap szombati számában megjelent interjúban a miniszterelnök egyebek közt arról beszélt, hogy elsőbbséget kell adni a közútfejlesztési programoknak, amíg ugyanis egy térség nehezen megközelíthető, addig a fejlődése is lassúbb marad.
 
Arra a kérdésre, hogy mit tud biztatásképpen mondani a bajban lévő, forráshiánnyal küzdő települési önkormányzatoknak, a kormányfő úgy felelt: tavaly év végén „kifacsartak” a költségvetésből harmincmilliárd forintot, hogy a legnehezebb helyzetben lévő önkormányzatokon segítsenek, és ezt megteszik idén is.
 
A külföldi munkavállaláson gondolkodó egészségügyi dolgozóknak azt üzente, hogy csodát ugyan nem tud ígérni, de miként tavaly a háziorvosok helyzetén próbált javítani a kormány, idén az ápolók és a többi orvos lesznek soron. A kormány a napokban tárgyalt arról, hogy a béremelésre előteremtett pénzt milyen arányban osszák meg köztük, de a jól keresők kevesebbet, a rosszul keresők többet kapnak majd. A frissen bevezetett népegészségügyi termékadó teremti meg mindennek a fedezetét - mondta a miniszterelnök.
 
A 47 ezer forintból való megélhetésről is kérdezte a miniszterelnök véleményét a lap munkatársa. Orbán Viktor azt felelte, hogy a minimálbérből is alig lehet megélni. „A 28 ezer forintos segély helyett most közmunkáért 47 ezer forintot adunk, ami egy jelentős előrelépés, de ezzel nyilván nem elégedhetünk meg” - tette hozzá. 
 
Emlékeztetett, hogy az Orbán-kormány az első ciklusa alatt és most is megemelte a minimálbért, ami napjainkban már majdnem 100 ezer forint. „Mindig is az egyik legfontosabb feladatomnak tartottam, hogy - a munkaadókkal és a munkavállalókkal való egyeztetés alapján - emeljük a béreket” - mondta a Békés Megyei Hírlapnak Orbán Viktor.

 

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
huttinger
2012. március 10. 21:27
"""A 47 ezer forintból való megélhetésről is kérdezte a miniszterelnök véleményét a lap munkatársa. Orbán Viktor azt felelte, hogy a minimálbérből is alig lehet megélni. „A 28 ezer forintos segély helyett most közmunkáért 47 ezer forintot adunk, ami egy jelentős előrelépés, de ezzel nyilván nem elégedhetünk meg” - tette hozzá.""" El vagy tévelyedve jogász. Ha valakit dolgoztatsz, annak minimálisan minimálbért kell fizetned!
durrbele
2012. március 10. 20:54
Rákellene jönni hogy nem megy az hogy mindig a legjobban hőbörgőknek adunk némi pénzt.Magyar bérek úgy szarok ahogy vannak ménágerektől lefelé-Még e legnyereségesebb múlti sem emeli a dolgozói bérét eus bérekhez közelítve. Csak úgy megy ha a minimálbért emelik egészen kétszázezer forintig.Az meg kamu hogy a magyar gazdaság: blablabla,blablabla,blablabla nembirja el meg tönkremennek a cégek.A keleti országok alacsony bérei fedezik a nyugati melósok jólétét.
kjkj945
2012. március 10. 20:48
Ehhez hasonlót az itteniek már régóta csinálják. Megáll a merci a szoc.pol. iroda előtt. Kiszáll a nagycsága. Leszedi a smukkokat, majd fogja a gyereket és bemegy az irodába. Amikor kijön odaszol az embernek megvan. És ezt minden hónapban megteszi.
Jancsipapa
2012. március 10. 15:36
Már Kádár is elégedetlen volt azzal,amit az embereknek adott és azóta folyamatosan minden ügyeletes.(Kivéve a Marosánt-"nem a zsömle kicsi,a pofátok nagy"-)Most is ez van,csak más mondja helyette.Pl:Demján Sándor:"-a legjobb motiváció a szegénység,és ez nálunk is biztosítható"-,vagy Parragh László:-"lesz itt munka,ha megfelelően leértékelődik a munkaerő"-.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!