Kurier: Magyarországnak is megvan a maga Guttenbergje

2012. március 30. 09:28

Az osztrák lap Schmitt Pál disszertációjával kapcsolatban élcelődött cikkében. A Fideszen belül is sokan kritizálják Schmitt Pált, ám Orbán Viktor kihangsúlyozta az államfő immunitását – fogalmaz a Kurier írása.

2012. március 30. 09:28

A Kurier ironikusan Karl-Theodor zu Guttenberg korábbi német védelmi miniszterhez hasonlította Schmitt Pált a plágium vádak miatt. A cikk beszámolt a Semmelweis Egyetem szenátusának döntéséről, amelynek értelmében visszavonják az államfő doktori titulusát. A cikk megemlítette, hogy Schmitt Pál 250 oldalas disszertációjának 180 oldala más publikációkból származik.

Az egyetem grémiuma előzőleg megállapította, hogy nem történt jogsértés, mivel az egyetem nem fogadhatta volna el a disszertációt. „Egyre többen és hangosabban követelik az éppen Dél-Koreában tárgyaló államfő lemondását. A Fideszen belül is sokan kritizálják Schmitt Pált, ám Orbán Viktor kihangsúlyozta az államfő immunitását” – idézi az osztrák lapot a Médianéző.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senior
2012. március 30. 11:35
Az osztrákok ebben is előttünk járnak, nekik volt náci múltú elnökük is.
nyugalmazott tanár
2012. március 30. 11:28
Volt itt már közetársasűági elnök olyan alak is, akit rabtársai valami miatt csak patkánynak neveztek (miért is?). Nb. az sem volt doktor. És? A mostani elnököt legalább tiszetik és szeretik az emberek. (kivéve már száz zavarkeltőt) Ha az a másik maradhatott, akkor most éppen hogy nincs okunk hőbörögni.
GY. F.űegér
2012. március 30. 11:26
Mármint, hogy Guttenberg is plagizált, vagy Guttenberg is plagizált, ÉS MÉG ezen kívül minden rendszert kiszolgáló, gerinctelen, szervilis féreg is volt?
durrbele
2012. március 30. 11:08
Pali bá is jól beleillik az eddigi Közt.Elnökök soraiba. Amilyen a vezér ürü olyan a nyáj!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!