Felülről szólnak bele az MSZP tisztújításába?

2012. március 20. 13:43

A hvg.hu-nak nyilatkozó szocialista politikus szerint feltűnő, hogy több megyében is ugyanazokat és ugyanazon sorrendben jelölik az MSZP országos elnökségébe.

2012. március 20. 13:43

Az országjárás során több olyan megyében is jártam, ahol ugyanazt az öt-hat embert jelölték országos elnökségi tagnak, ugyanabban a sorrendben. Amikor megkérdeztem, kik ezek, azt válaszolták, nem tudják, csak szóltak nekik, hogy őket kell jelölni” – nyilatkozta a hvg.hu-nak egy meghatározó MSZP-s politikus. A képviselő szerint ez már több párttársának is feltűnt, ám azt nem tudni, hogy kik terjesztik a listát. Úgy véli, hogy mivel fővárosi fiatalokról van szó, ezért a nyomás is onnan érkezhet.

A hvg.hu által megkérdezett szocialisták közül ugyanakkor többen megvédték a fiatalokat. Egyikük szerint ha a párt meg akar újulni, akkor nem csak a mostani húzónevekre van szükség. Többek szerint meg kell találni az egyensúlyt. Lendvai Ildikó például úgy véli, hogy a tervezett Országos Párttanács megoldást jelenthet erre. Mint mondta, az említett testületbe a megyei elnökökön kívül az országos elnökség, az országos választmány és a frakció vezérkara kerülne be.

Szerinte így garantált, hogy kiegyensúlyozottan jelenjenek meg a régi és az új arcok a testületben. Lendvai szerint azért sem kell félni attól, hogy felülről tolnak be embereket, mert minden jelöltnek kellett programot írnia, ami nyilvános lesz. Mások szerint viszont egy ilyen írásból nem derül ki semmi, a többség ráadásul el sem olvassa azt.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mefisto
2012. március 20. 16:12
mefisto: Hogy hívnak? Tilikov: Orbán Viktor! mefisto: Tényleg? Tilikov: Orbán Viktor! mefisto: Hány éves vagy? Tilikov: Orbán Viktor! mefisto: Normális vagy? Tilikov: Orbán Viktor! mefisto: Voltál már nővel? Tilikov: Orbán Viktor! mefisto: Legalább masztizol? Tilikov: Orbán Viktor! mefisto: Bazmeg, nem érzed magadat szánalmasnak, hogy minden szavad Orbán Viktor? Tilikov: Orbán Viktor! mefisto: Figyu, mondd azt, hogy Orbán Viktor, ha egy agyatlan gnómnak gondolod magad! Tilikov: Orbán Viktor! mefisto: Sejtettem. Tilikov: Orbán Viktor! mefisto: Na csá! Tilikov: Orbán Viktor!
drieno
2012. március 20. 16:09
mindig is tudtuk, hogy a maszop egy alulról szerveződő demokratikus párt "Lendvai szerint azért sem kell félni attól, hogy felülről tolnak be embereket"... ja, majd a lendvaiék megmondják, ki a jó elvtárs, eldöntötték anno a borospinyóban
kjkj945
2012. március 20. 16:05
Ha nem felülről gyün az ukáz, akkor tilos bármi mást tennyi.
mefisto
2012. március 20. 16:02
Me' hogy a Zorrbánviktor! Azé' van ez is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!