Ellenzi a Károlyi-szobor elszállítását az LMP

2012. március 26. 09:50

Kaltenbach Jenő fővárosi frakcióvezető úgy véli, Károlyi Mihálynak „képletesen szólva egy harmadik alkalommal is emigrálnia kell”, a szobor elszállítását „indokolatlan” és „barbár” cselekedetnek nevezte.

2012. március 26. 09:50

A Fővárosi Közgyűlés hétfőn tulajdonosi hozzájárulást adhat a Kossuth téren álló Károlyi-szobor elbontásához, raktárba szállításához, majd Siófokon történő felállításához. Ezzel kapcsolatban Kaltenbach Jenő, az LMP fővárosi képviselőcsoport vezetője „az országon esett, kizárólagosságokra törő ideológia nevében elkövetett erőszak egy újabb állomásának” nevezte a tulajdonosi hozzájárulás kiadását. Mint mondta, Károlyi személyéről, politikai örökségéről lehet vitatkozni, de nem azon a szinten, ahogy ez manapság folyik. Szerinte „abszurd párhuzam”, hogy a volt köztársasági elnök kétszer is emigrációba kényszerült, most „képletesen szólva egy harmadik alkalommal is emigrálnia kell”. Kijelentette, hogy az egész akciót elítéli, indokolatlan, barbár cselekedetnek tartja.     

Somfai Ágnes, az LMP egyik fővárosi képviselője arról beszélt, hogy a párt nem fogja támogatni a BKV-nak nyújtandó áthidaló tulajdonosi kölcsönről szóló javaslatot. Mint mondta, nem lesznek partnerek a főváros további „öncsonkításában”. A Fővárosi Vízművek kisebbségi részvénycsomagjának visszavásárlásáról annyit mondott: a tárgyalásos móddal egyetértenek, azonban most is érkezett olyan helyszíni kiosztású anyag a témában, amelyet még nem tudtak átnézni.

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2012. március 26. 17:03
"Ellenzi a Károlyi-szobor elszállítását az LMP" ---------- Ki ne ellenezné a déd-faterja szobrának a macerálását!
hakos
2012. március 26. 12:47
Egyszer belelapoztam a parlamenti naplóba és éppen ott nyitottam ki, ahol a parlamenti képviselő Károlyi Mihály oly dicső cselekedetét tárgyalták, hogy valahol vadászat közben rátelepedett a sínekre, és egy vasúti szerelvénynek meg kellett állnia, mivel a későbbi "első Köztársasági elnök" úr nem volt hajlandó levonulni a sínekről. Ha a szerencsétlen mozdonyvezető tudta volna, hogy az országnak milyen későbbi kártevője vadászgat ott a síneken, valószínűleg nem állt volna meg.
Senior
2012. március 26. 12:37
Akkor a FIDESZ átrendezi a Kossuth teret, hogy legyen indok a szobor eltávolítására. Második lépésben Orbán utasítást ad a siófoki polgármesternek, hogy fogadják be a szobrot. Egyszer lesz megint egy balos kétharmad, (volt már ilyen, a franc sem gondolta volna) akkor majd visszaviszik? Huncut ez a politika, teret átnevezünk, szobrot áthelyezünk, de az ügynököket nem nevezzük meg.
hakos
2012. március 26. 12:33
Nem tudom mennyire hiteles idézet, de Károlyi "életművét" és híveit jól jellemzi: „Minél kisebb lesz az ország, annál nagyobbra növök én. Mikor ellenzéki vezér voltam, megvolt egész Magyarország; mikor miniszterelnök lettem, elszakadt Horvátország és Szlavónia; öt megye marad, mire köztársasági elnök leszek, és Pest–Pilis–Solt–Kiskun vármegyéből fog állni az ország, mire király leszek.” (gróf Károlyi Mihály)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!