CBA: Szó sincs adóoptimalizálásról

2012. március 02. 12:13

Az üzletlánc kommunikációs vezetője szerint – a Népszabadság cikkében sugalmazottakkal ellentétben – a CBA egyes tulajdonosai azért hoztak létre külföldi cégeket, hogy külföldre is eljussanak a magyar termékek.

2012. március 02. 12:13

A CBA egyes tulajdonosai annak érdekében hoztak létre külföldön cégeket, hogy az ország határain túlra is eljussanak a magyar termékek – reagált Fodor Attila, a CBA kommunikációs vezetője a Népszabadságban megjelentekre. Fodor leszögezte: a lap cikke által sugalmazott adóoptimalizációra vonatkozó vádakat a leghatározottabban visszautasítják. Mint írta, „ahogyan arról már korábban információt adtunk, a CBA komoly lépéseket tett annak érdekében, hogy országhatárainkon túlra is eljuttassa a magyar termékeket. Ezen céltól vezérelve a tulajdonosaink közül páran valóban létrehoztak külföldön cégeket, bekapcsoltak külföldi vállalkozásokat”. Hozzátette: ebben semmilyen titok és új információ nincsen, hiszen ezen adatok nyilvánosan hozzáférhetők.

A Népszabadság pénteken arról írt, hogy az utóbbi időben megszaporodtak a CBA vezetőségéhez köthető vállalkozásokban a külföldi, elsősorban Svájcban bejegyzett cégek. A lap szerint a legtöbb ilyen, az üzletlánc körül feltűnt külföldi cég egy kaptafára létrehozottnak tűnik: ugyanabból a körből kerülnek ki a külföldi ügyvezetők, és az itteni kézbesítési megbízott is ugyanaz a személy, a CBA jogásza, Mikus Imre érdi ügyvéd. A CBA a Népszabadságnak csak annyit közölt ezzel kapcsolatban, hogy a cég továbbra is száz százalékban magyar tulajdonú vállalkozás, csak a franchise-tagok között találni kis számban külföldi befektetőket.

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
farkatlan kutya
2012. március 02. 15:41
szar közért és még csaló is :)
Morrison
2012. március 02. 14:48
Svájcnak komoly vagyona, józan polgárai vannak. Félti is a politikusoktól.:D Ez nem olyan, mint a kávéház Bécsben??:D.D
balint60
2012. március 02. 14:41
Ez a magyarázat ugyanolyan hihető és hiteles, mint Baldauf úr minapi nyilatkozata, mely szerint "Végítélet" plakátjával, meg a CBA-s brossurán közölt propaganda szövegeivel ő nem párt-politizál.
trespass
2012. március 02. 13:41
Amúgy kiváncsian várom a svájci bolt nyitását, ugyanis oda még a Tesco sem tudta betenni a lábát, sőt a szomszéd országok komoly láncainak is csak egy-egy boltja van elvétve (Carefour, Leclerc, Spar, Casino).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!