Rajkára is átterjedt a szlovák választási kampány

2012. február 25. 09:33

Az ausztriai Wolfstahlban és a magyarországi Rajkán is megjelentek az egyik szlovák párt, az Egyszerű Emberek kétnyelvű választási óriásplakátjai. Magyarországon is élnek egyszerű emberek - hirdetik nagy betűkkel, először szlovákul.

2012. február 25. 09:33

Az ausztriai Wolfstahlban és a magyarországi Rajkán is megjelentek az egyik szlovákiai párt, az Egyszerű Emberek választási plakátjai, melyen azt hirdetik: Magyarországon/Ausztriában is élnek egyszerű emberek. A plakátok kétnyelvűek, szlovákul és magyarul, illetve szlovákul és németül szerepelnek rajta a feliratok.

A plakátok nemcsak azért érdekesek, mert a szlovákiai választási kampány már az ország határain túl is folyik, hanem azért is, mert a szlovák nyelvtörvény értelmében odahaza nem lehetne úgy megoldani a plakátokon lévő szöveg elhelyezését, ahogyan azt ebben az esetben tették: nem az ország hivatalos nyelvén jelenítették meg a szlogent, hanem szlovákul. Az is érdekessé teszi az ügyet, hogy pont szlovákiai pártok vezetői féltek attól, hogy a kettős állampolgárságról szóló magyarországi törvény hatálybalépése után a magyar pártok fognak kampányolni a Felvidéken. 

A plakátokat a párt állítása szerint nem az Egyszerű Emberek központi kampánya helyezte el az elég sok szlovák lakót magáénak tudó Rajkán, hanem a határhoz közeli jelöltek. A pártnak jelenleg négy képviselője van a 150 fős szlovák parlamentben.

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OrangeOrder
2012. február 25. 13:06
Ez a buzi komcsi Erika mit hisztizget itten? Jól jön még ez a rajkai helyzet nekünk a jövőben, ha esetleg bárki kettős mércét akarna alkalmazni... ezeket a tótokat meg elmagyarosítjuk, ilyen egyszerű.
Laibach
2012. február 25. 11:12
2013-ban lejár a földmoratórium. Miképp akarja a kormány megvédeni a magyar földet, hogy a korábbi privatizációs hullámhoz hasonlóan kivásárolják alólunk a maradék földet a külföldi "befektetők". Erről kellene mostanság a legtöbbet beszélni, de halálos csend van a témában kormányzati és ellenzéki szinten is.
Corporate Soldier
2012. február 25. 11:10
Szeretnék jobbikos plakátokat látni Dél-Szlovákia-szerte. Ott mintha több magyar élne, mint Rajkán tót.
Erik a Narancs
2012. február 25. 10:25
Gyor-Sopron fele mar tot tulajdon. Mit csinal a magyar kormany ? parlament ? Trianont emlekunnepseget tart ! Nooooormalisak ezek ? Miert nem inkabb azon dolgoznak, hogy fel Szlovakia legyen magyar ? 1-2 ev es a totok bejelentik igenyuket Rajkara !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!