Leszavazták az LMP-s BKV-mentőcsomagot

2012. február 29. 21:07

A Fővárosi Közgyűlés szerdán elutasította azt a javaslatcsomagot, amelynek célja a BKV finanszírozásának biztosítása. Az indítványt összesen négy képviselő szavazta meg.

2012. február 29. 21:07

Nem támogatta a Fővárosi Közgyűlés az LMP javaslatcsomagját, amelyet a BKV finanszírozására dolgozott ki az ellenzéki párt; az indítvány mindössze 4 igen szavazatot kapott a közgyűlés szerdai ülésén. Somfai Ágnes, az LMP fővárosi képviselője egyebek mellett átrendezte volna a BKV munkavállalóinak bérét, eltörölte volna a prémiumokat, teherforgalmi behajtási díjak beszedésének hatékonyságát sürgette, továbbá bevezette volna a személyforgalmi behajtási díjat. Az indítvány a tömegközlekedési társaság költségeinek csökkentésével, a fővárosi hozzájárulás növelésével, valamint az állami szerepvállalással kapcsolatban is tartalmazott javaslatokat.

György István városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes a javaslatcsomag minden elemére kitérve elmondta: a prémiumokról, illetve az egységes bérpolitikai irányelvekről korábban döntött a testület, amelyben megtették a szükséges intézkedéseket. Egyes szerződések felülvizsgálata kapcsán azt mondta: ezekre vonatkozó jelentést a BKV igazgatósága is tehet, ezért felesleges vizsgálóbizottságot létrehozni. Jelezte, hogy ezek nagyságrendileg nem olyan összegek, amelyből meg lehetne oldani a kérdést. A városvezető a teherforgalmi behajtási díj befizetésének szigorúbb ellenőrzése kapcsán egy folyamatban lévő felülvizsgálatról tájékoztatta a képviselőket, a fogyasztói árkiegészítés kapcsán folytatandó kormányzati egyeztetésekről pedig annyit mondott, hogy ezeken már túl vannak. György István hangsúlyozta: a főváros minden lehetséges elemet végignézett.

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Secnir
2012. március 01. 09:34
"korábban döntött a testület, amelyben megtették a szükséges intézkedéseket." ami nagyjából így szólt: -Bolla Zsolti! Döntött a közgyűlés! Tedd meg a szükséges intézkedéseket! -Ok, rendben. Jani! Hol vagy? Most szóltak le fentről, tedd meg a szükséges intézkedéseket! -Rendben főnök. Jucika! Írjon köremailt, amiben kéri az igazgatókat, hogy intézkedjenek. Kiment? Rendben. -Pista! Most kaptam levelet, miszerint odafent azt mondják, hogy nincsenek megelégedve az intézkedéseinkkel. Tegyünk valamit! -Rendben Dezső, de melyikkel nincsenek megelégedve? -Gondolom azzal, amivel kapcsolatban szóltak, hogy nem lesz jó, mert túl átlátszó, amit csinálunk. -Aham. Akkor szólok a Bélának, hogy alapítson egy új céget, és akkor azon keresztül menjen a pénz. MEg írok ki egy pályázatot is neki. -Nagyszerű, nagyszerű! Nemhiába vagy te a jobbkezem. A számlászámok maradjanak változatlanok, ha lehet, macerás megint újakat megtanulni és így utalgatni. Persze a tied is maradjon változatlan, hehe...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!