Fideszes képviselőnők Geréb Ágnes mellett

2012. február 16. 18:02

Fideszes képviselőnők levélben fordultak Schmitt Pál köztársasági elnökhöz annak érdekében, hogy kegyelmet kérjenek a múlt pénteken jogerősen is két év fogházbüntetésre ítélt Geréb Ágnes szülész-nőgyógyásznak.

2012. február 16. 18:02

Szabó Erika, Ékes Ilona és Bábiné Szottfried Gabriella fideszes országgyűlési képviselők levélben a köztársasági elnökhöz, Geréb Ágnes érdekében. Levelükben emlékeztettek, hogy a Fővárosi Ítélőtábla, „lényegesen súlyosbítva” az elsőfokú bíróság döntését, február 10-én jogerősen két év letöltendő fogház büntetésre és tíz év foglalkozástól eltiltás büntetésre ítélte Geréb Ágnest. Egyebek mellett kifejtették a szülésznő, szigorú szakorvosi felügyelet mellett több száz komplikációmentes eljárásnál működött közre. Geréb Ágnes nemzetközileg elismert bába, szülész-nőgyógyász orvos, és pszichológus, aki Magyarországon először alkalmazta az otthonszülés gyermek- és szülőbarát eljárását. Utóbbi kapcsán viszont azt is megjegyezték, hogy Geréb Ágnes „úttörő munkáját” nehezítette, hogy az állam nem szabályozta az otthonszülés nemzetközi szinten ismert és alkalmazott lehetőségét. Mindeközben Geréb Ágnes ellen további ügyei miatt - amelyek miatt immár több mint egy éve házi őrizetben van - vádemelést javasolt a rendőrség.

Szabó Tímea (LMP), országgyűlési képviselő múlt pénteki közleményében példa nélkülinek nevezte a bíróság ítéletét. Kedden Michl József, Tarnai Richárd és Bús Balázs kereszténydemokrata országgyűlési képviselők is levélben fordultak az államfőhöz, hogy Geréb Ágnesnek elnöki kegyelmet kérjenek. Az esetről a nemzetközi sajtó is közölt tudósítást, többek között az Economist nevű brit hetilap.

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morrison
2012. február 17. 14:54
Az ítéletet azért találom elég enyhének, mert - mint azt az iü is szakértő utalt erre - a bíróság: 1.)teljességgel eltekintett az ÁNTSZ engedély hiányának vizsgálatától, 2.)teljességgel eltekintett az ilyen esetekben (műhiba) kötelező biztosítás meglététől, 3.) teljességgel eltekintett a bűnismétlés meglétének tényétől, 4.) teljességgel eltekintett attól a ténytől, hogy GÁ ezen a bűncselelményt nemcsak mindenféle engedély, hanem a szakmától való eltiltásának ideje alatt követte el. Nincs rá precedens, de kíváncsi lennék egy olyan ítéletre, amikor a vádlottat nem Geréb Ágnesnek hívják. (Véleményem szerint annyit ülne, mint veréb a dróton)
megyer
2012. február 17. 12:52
Geréb Ágnes a bűnt azzal követte el, hogy első eltiltása után tovább praktizálva követte el második végzetes műhibáját. Ez az, amire nincs mentség. Egyébként pedig estében az "otthonszülés" kifejezés maga is hazugság az esetek nagy százalékában. Az "otthonszülés" ezekben a tragikusan végződő esetekben sem volt igaz. Az "otthonszülések" jó részét Geréb Ágnes saját privát "szülőotthonában" vezette le, megfelelő technikai felszereltség nélkül.
Morrison
2012. február 17. 12:42
"Nem az "igazságszolgáltatás", mint olyan független, hanem a bírói hatalom." Köszönjük Emese
Grabb71
2012. február 17. 12:13
Bokor Katolikus Bázisközösség: Tiszteletadás Geréb Ágnesnek A Bokor Bázisközösség képviselete nem rendelkezik kellő orvosi és jogi szakmai hozzáértéssel, hogy Geréb Ágnes jogerős elítélésével kapcsolatban részletekbe menően állást tudjon foglalni. Azonban kifejezzük elismerésünket és hálánkat azért az áldozatos, saját életét sem kímélő munkáért, amelyet Geréb Ágnes egy igaz ügynek, a háborítatlan szülésnek szentelt. Geréb Ágnes onnantól, hogy a 70-es évek végén szülészorvosként Magyarországon elsőként engedett be édesapákat a szülésre, egész életét annak szentelte, hogy a gyermek megszületése lehetőség szerint bensőséges családi esemény lehessen. Ezért a személyes áldozatvállalásáért nagyra becsüljük, és együttérzésünkről biztosítjuk munkásságának és személyének méltatlanul elítélt időszakában. Imádkozunk azért, hogy lelke ebben a nehéz időben is meg tudja őrizni erejét. A Bokor közösségek 2011-2012-es képviselete: Bajnok Kristóf, Bajnokné Benyhe Judit, Csizovszkiné Szabó Erzsébet, Garay András, Kőszegi Júlia, Lepsényi Mária, Miklovicz László, Mlecsenkov Angel, Papp Zoltán, Trásy Éva, Zsombok György www.bokorportal.hu/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!