Fidesz: Az LMP el akarja venni a továbbtanulás lehetőségét

2012. február 15. 16:26

Selmeczi Gabriella reagált az LMP korábbi közleményére. A Fidesz szóvivője szerint a kormány minden magyar fiatal számára biztosítja a továbbtanulás lehetőségét a diákhitel 2-vel.

2012. február 15. 16:26

A Fidesz szerint az LMP szerdai közleményéből az derül ki, hogy az ellenzéki párt el akarja venni a versenyképes felsőoktatási rendszerben történő továbbtanulás lehetőségét a magyar fiataloktól. Selmeczi Gabriella közleményében úgy fogalmaz: a kormány minden magyar fiatal számára biztosítja a továbbtanulás lehetőségét egy hosszú lejáratú, mindössze 2 százalékos kamatozású diákhitellel. Emellett a kabinet a felsőoktatás szerkezetét a munkaerőpiaci igényekhez igazította, így nem munkanélkülieket, hanem versenyképes tudással rendelkező fiatal, diplomás munkavállalókat fognak képezni az egyetemek – fogalmaz a Fidesz szóvivője.

Osztolykán Ágnes és Pető Ernő közleményükben azt írták: az LMP szerint a kormány felsőoktatás-politikája veszélybe sodorja a következő generációk és az ország jövőjét, mert a Fidesz az államilag támogatott felsőoktatási keretszámok radikális csökkentésével diákok ezreitől vette el a diplomaszerzés esélyét. A párt szerint a keretszámoknak semmi köze a munkaerő-piaci igényekhez. Kitértek arra is, hogy a kormány a Diákhitel 2-nek nevezett „tandíjhitellel” sem könnyíti meg a továbbtanulást, „hiszen nincs olyan fiatal, aki az életét többmilliós adóssággal szeretné kezdeni”. A politikusok szerint a Diákhitel 2 olyan pénzügyi konstrukció, amely hosszú távon finanszírozhatatlan terhet ró a költségvetésre és tovább növeli az államadósságot.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
emhem
2012. február 15. 19:05
nem is értem.. hogy bukott meg a tandíj, ha minden fideszes rászavazott?
szigno57
2012. február 15. 16:50
„hiszen nincs olyan fiatal, aki az életét többmilliós adóssággal szeretné kezdeni” Nem mondjátok! Az volna a kib@szás, ha azt mondanák akkor tanulhatsz, ha fizetsz, de rögtön! De amikor az a kitétel, hogy olyan eredményt produkálsz, hogy érdemes vagy a támogatásra vagy fizetsz és tanulhatsz hitelbe, akkor köszönjék meg! Menjetek Pl. USA-ba, meglátjuk lesz e ösztöndíj 3-as eredménnyel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!