Bíróság elé állhat Gál Szabolcs

2012. február 04. 15:32

Rendzavarás szabálysértése és közegészségügyi vétség miatt indítanak eljárást a soproni Fidesz-iroda ajtajára kecskefejet akasztó Gál Szabolcs ellen - tudta meg a nyugatmagyar.hu.

2012. február 04. 15:32

Becsületsértés miatt indíthatnak eljárást Gál Szabolcs ellen, aki a soproni Fidesz-alapszervezet irodájának kilincsére akasztott kecskefejet - értesült a nyugatmagyar.hu. A rendőrség lezárta az ezzel kapcsolatos nyomozást - a konklúziók alapján bűncselekményről nincs szó, ugyanakkor a rendzavarás szabálysértése „megvalósulni látszik”.

Ezen kívül közegészségügyi eljárás is indul, amelyet az ÁNTSZ fog végrehajtani, hiszen az állati tetemek megsemmisítésével kapcsolatos szabályok kapcsán a tisztiorvosi szolgálat az illetékes. Dr. Arszin Miklós, a helyi Fidesz jogi képviselője elmondta: a párt a soproni városi bíróságon magánindítványként tett feljelentést becsületsértés miatt.

Meglátásunk szerint egy párt irodájának ajtajára kiakasztott kecskefej nem fér bele a véleménynyilvánítás szabadságába. A tett ugyanis nem csupán egy adott politikai csoportot sértett meg, cselekménye szélesebb társadalmi értelemben jelenít meg lealacsonyító üzenetet. Egy ilyen jellegű állati tetem közszemlére helyezése és erkölcsi normák sajátos értelmezése alkalmas a lejáratásra, a becsület csorbítására” - magyarázta a jogi képviselő.

Gál Szabolcs az ügy kapcsán elmondta: „Nevetségesnek tartom, hogy a Fidesz még feljelentés kiegészítést is tett, valamint az ÁNTSZ előtt is feljelentett. A bíróság elé állok és vállalom a tettemet, amit tudom, pénzbírság nélkül nem lehet elkerülni. Természetesen jogi képviselővel kívánok megjelenni, akit még keresek

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Justicia
2012. február 05. 01:29
Fekete kakast kellett volna odatenní és egy tűkkel átszúrkált bábut...
Öreg
2012. február 04. 20:46
Ki a fene ez a Gál Szabolcs? Egyébként meg B.GY. nem terrorista mindaddig, mig a biróság JOGERŐSEN el nem itéli! Ugye, az ártatlanság vélelme nem csak a siboló szoci és szadeszos vezetőknek jár!
bigyomail
2012. február 04. 16:32
Tényleg! MSZP irodák felgyújtói már börtönben? Csak a jogegyenlőség miatt kérdem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!