Zugírászat: gyanúsítják a fideszes képviselőt

2012. január 26. 15:25

A Központi Nyomozó Főügyészség a veszprémi fideszes országgyűlési képviselőt zugírászat vétsége megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki.

2012. január 26. 15:25

A zugírászat vétségét az követi el, aki jogosulatlanul, üzletszerűen ügyvédi, jogtanácsosi vagy közjegyzői tevékenységet végez. Horváth Zsoltot azért gyanúsítják egyrendbeli zugírászattal, mert egy bt. kültagjaként olyan tevékenységet végzett, amelyre csak ügyvéd vagy jogtanácsos lett volna jogosult.

Horváth a Trend és Turizmus Szolgáltató Betéti Társaság kültagjaként, a társaságot képviselő megbízottként a 2005. szeptember 1. és 2005. december 31. közötti időszakra megbízási szerződést kötött a Veszprémi Kistérség Többcélú Társulásával. A szerződésben a társulás területfejlesztési feladatainak elvégzése során pályázatok készítését, illetve a közbeszerzési eljárásokon való részvétel eseteiben a jogi tanácsadási, szerződéskötés előkészítési feladatok elvégzését vállalta.

A főügyészség utalt arra, hogy a szerződésben felsorolt tevékenységek ügyvéd vagy jogtanácsos által végezhető tevékenységek körébe tartoznak, így arra a bt. nem volt jogosult. Az Országgyűlés Horváth Zsolt mentelmi jogát múlt év december 23-án függesztette fel. A képviselő a kihallgatás során nem élt panasszal, és megtagadta a vallomástételt.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pierre bayle
2012. január 26. 17:28
Elsőre azt olvastam, h zugivászat, s megijedtem, h már azt is büntetik. Mert akkor tényleg vonuljanak be a brüsszeli páncélos-hadosztályok...:-)))
nyoooc
2012. január 26. 15:39
Ha hibázott, legyen is következménye.
Honfi-fi
2012. január 26. 15:30
OK De mégis, mi legyen a rengeteg sok zugfirkásszal, akik viszont társadalmi méreteket tekintve, sokkal nagyobb kárt okoznak a társadalomnak, mint ez a balfing ezzel az egyszeri hülyeségével. Ha elkövette, persze vállalja érte ami jár.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!