Nem vesz részt Magyarország gyötrésében az alkancellár

2012. január 20. 13:53

Michael Spindelegger osztrák alkancellárral és külügyminiszterrel találkozott Orbán Viktor miniszterelnök. „Mi nem akarunk az osztrákok pénzén élni, senki másén sem” – szögezte le az IMF-tárgyalások kapcsán a kormányfő az MNO tudósítása szerint.

2012. január 20. 13:53

Michael Spindelegger osztrák alkancellár szerint jó jel, hogy a magyar kormány nyitott a párbeszédre és a kifogások tisztázására. Spindelegger elmondta: a magyar törvényeket kérdéseket vetettek fel, amiket „tárgyszerűen és politikamentesen” kell tisztázni. Hozzátette: nem vesz részt „Magyarország gyötrésében”. Az alkancellár szerint az EU irányához valamennyi tagországnak tartania kell magát, hiszen mindannyiuk közös értékrendjét tartalmazza. Spindelegger szerint fontos, hogy az osztrák cégek előszeretettel válasszák Magyarországot beruházási célpontként, és a két országnak a kölcsönös gazdasági érdekek alapján kell építeniük a jövőt – áll az MNO tudósításában.

„Őszinte és nyitott szellemben tárgyalhattunk a fontos kérdésekről alkancellár úrral, aki találkozónk előtt Martonyi Jánossal külpolitikai szakkérdésekről egyeztetett” – mondta a találkozó után Orbán Viktor miniszterelnök, hangsúlyozva, hogy „mi Magyarországon nagy tisztelői vagyunk Ausztriának, akinek köszönjük, hogy támogatta csatlakozásunkat az Európai Unióhoz”. Orbán a találkozón ismertette hazánk gazdasági helyzetét, a 2010-ben örökölt nehézségeket és a kormány ezekre adott válaszait. Orbán arra kérte Spindeleggert, hogy ne csak Magyarországot, hanem a hazánk által képviselt értékeket is támogassák. „Mi nem akarunk az osztrákok pénzén élni, senki másén sem” – szögezte le az IMF-tárgyalások kapcsán a kormányfő az MNO tudósítása szerint.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona
2012. január 21. 09:32
Júúúújj! Mit mertem leírniiii ??!
korona
2012. január 21. 09:25
Volt egyszer egy Osztrák-Magyar Monarchia.............. http://www.youtube.com/watch?v=Tw9zXepzEzA
morfondír
2012. január 21. 08:55
"Hozzátette: nem vesz részt „Magyarország gyötrésében”. " Hülyén is nézne ki, miután az osztrákokat a karanténból annak idején O.V. rángatta ki, demonstratív első látogatásával Schüssel kancellárnál.
korona
2012. január 21. 08:55
Már le sem merem írni ami az osztrák és magyar olvasatán, hallatán gondolok. Biztos tűzzel, vassal, méreggel, kötéllel, máglyán való elégetéssel büntetnének a Magyarok. Már semmit nem merek leírni. Ugye, legokosabb, ha a véleményemet megtartom magamnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!