Kétharmadra törekszik az MSZP

2012. január 30. 08:59

Váltópárt akar lenni az MSZP, jelentette ki Balogh András a Kossuth Rádióban. A párt elnökhelyettese szerint erre az ad esélyt, hogy jelenleg ők a demokratikus ellenzék legnagyobb pártja, így nélkülük semmilyen összefogás nem képzelhető el.

2012. január 30. 08:59

Balogh András, az MSZP elnökhelyettese a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában elmondta: a Fidesz leváltása csak széles ellenzéki összefogással lehetséges, a pártok mellett beleértve a szakszervezeteket, civil mozgalmakat is. Természetesnek nevezte ugyanakkor, hogy több mint két évvel a választások előtt az ellenzéki pártok, civil csoportok próbálják a saját arculatukat erősíteni, növelni a befolyásukat. Hozzátette ugyanakkor, hogy a fejlemények másik oldala, hogy közben megkezdődőnek a tapogatózó tárgyalások, megbeszélések a lehetséges összefogásról.

Simon Gábor választmányi elnök szombati kijelentése kapcsán, miszerint lehetséges a kétharmad megszerzése a következő választásokon, Balogh elmondta: az MSZP támogatottsága a biztos pártválasztók körében jelenleg stabilan 22-27 százalék között van. Hozzátette: ez még messze nem elegendő a célhoz, a lehetséges kétharmadra vonatkozó megfogalmazás azt fejezi ki, hogy az MSZP váltópárt akar lenni. Balogh szerint erre az ad esélyt, hogy jelenleg ők az ellenzék legnagyobb pártja, így semmilyen demokratikus összefogás nem képzelhető el nélkülük.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ivel
2012. január 30. 12:09
Mi van ? Csípjetek meg !!!
ketroot
2012. január 30. 11:53
MUHAHAHA...
blehel
2012. január 30. 11:46
en oszinten sajnalom, hogy rengeteg blogtarsamnak gondot okoz a szovegertes: nem az MSZP akar maganak megszerezni 2/3-ot (vagyis akarni epp valoszinuleg akar), hanem hogy az osszefogott ellenzek erje el a 2/3-ot.
z.marian
2012. január 30. 11:39
Még az egyharmad sem lesz meg, bolsevikok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!