Elmarasztalták Budait és a Fideszt

2012. január 23. 14:25

A Fővárosi Ítélőtábla jogerős döntése szerint Budai Gyula és a Fidesz megsértette Horváth Klára MSZP-s bábolnai polgármester jó hírnév védelméhez fűződő személyiségi jogait.

2012. január 23. 14:25

Horváth Klára, Bábolna szocialista polgármestere elmondta elmondta: a másodfokú bírósági eljárás megállapította, hogy Budai Gyula 2009. december 11-én a Központi Nyomozó Főügyészség épülete előtt tartott sajtótájékoztatón valótlanul állította, majd a Fidesz a honlapjára kitett közleményében szintén valótlanul híresztelte, hogy ő korábbi bábolnai földügyeket „megúszott” volna, s ezzel megsértették a jó hírnevének a védelméhez fűződő személyiségi jogait.

A polgármester közlése szerint a bíróság továbbá megállapította, hogy Budai Gyula 2010. december 21-én sajtótájékoztatón, a Fidesz pedig az eseményről közzétett, „Lebukott a bábolnai polgármester” című közleményében valótlanul híresztelte, hogy ő a 2007-es vagyonnyilatkozatával közokirat-hamisítást követett volna el és a nevéhez korrupciós ügyek sorozata fűződne, ezzel ismét megsértették a jó hírnevének védelméhez fűződő személyiségi jogait. Mint hozzátette, a bíróság kötelezte a Fideszt és Budai Gyulát, hogy az ítélet rendelkező részét a fidesz.hu honlapon legalább harminc napra tegyék közzé, és a megállapított jogsértésért fejezzék ki sajnálkozásukat.

Horváth Klára közölte: „miután az alperesek honlapjukon az ítéletet közzétették és sajnálkozásukat kifejezték, valamint az ellenem indított nyomozati eljárások megszűntek, részemről az ügyet lezártnak tekintem”.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2012. január 23. 15:53
Nem azt mondta a biróság, hogy Horváth Klára ártatlan, hanem Budai sajtótájékoztatója sérti az ártatlanság vélelmét. Mint emlékezettes, Hagyónál, Hunvaldnál Czusvaldnál is emlegette az MSZP az ártatlanság vélelmét. A továbbiak ismertek.A bábolnai ügyet nem zárták le, várjuk ki- a pokoli sassan működő- biróságok döntését.Hogy ezek az ügyek továbbra ne aludjanak, ehhez kell az igazságügyi reform!
Faqtya ezredes
2012. január 23. 15:49
http://www.magyarhirlap.hu/belfold/hazugsagon_kapott_szocialista.html
balint60
2012. január 23. 15:28
Hurrá! Budai áldásos tevékenységének legalább van EGY jogerős ítélettel végződő ügye...
balbako_
2012. január 23. 15:22
Cohn Bendit is megmondta, a bíróság nem független!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!