Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Aggódnak a nemzetközi jogvédők

2012. január 06. 16:45

A Human Rights Watch szerint veszélyben van a demokrácia Magyarországon. A nemzetközi jogvédő szervezet az Európai Bizottságtól kötelezettségszegési eljárást vár hazánkkal szemben, az USA-tól pedig azt, vizsgálja meg, Magyarország megfelel-e még a NATO-követelményeknek.

2012. január 06. 16:45

A Human Rights Watch (HRW) szerint sérti Magyarország nemzetközi kötelezettségeit és az emberi jogok érvényesülését is fenyegeti a magyar kormány a bíróságok és a sajtó szabadságának korlátozásával. „A kormány nem tudja hitelt érdemlően alátámasztani az emberi jogok védelmét, a törvényes rend uralmát és a demokráciát biztosító alapvető intézmények működését aláásó jogi lépéseit” – olvasható a nemzetközi jogvédő szervezet honlapján.

A HRW bírálja az új alaptörvényt, és úgy véli, hogy az emberi jogokat és a demokrációt védő törvények módosításaival ma már nem felelne meg az EU-tagság kritériumainak. A szervezet határozott fellépést vár az EU-tól és az USA-tól. Amerikától azt várják, hogy vizsgálja meg, hogy Magyarország eleget tesz-e a NATO-tagság feltételeinek. Az Európai Bizottságtól pedig azt, hogy kezdeményezzen kötelezettségszegési eljárást Magyarország ellen – írja az Origo.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Andy
2012. január 07. 07:43
Ez a gittegylet mostanában alakulhatott,mert 2006-ban nem volt sehol...Egyébként a NATO-tagság elég sokba kerül.Csak Afganisztán milliárdokba.Érdemes a seggét nyalni azoknak,akik padlóra akarnak minket küldeni anyagilag?
k33
2012. január 07. 05:04
Komolyan mondom ezeknél még az oroszok is jobbak voltak, ők nem vakertak ilyen álságosan, beültek a tankjaikba, és lerohantak minket,ők legalább nyíltan harcoltak,mi meg ellenük,de ezektől a szaroktól már hánynom kell!!
nomármost
2012. január 06. 18:15
Palmerék beváltják az igéretüket.Mindent megtesznek az ellen az ország ellen, amelyik nem úgy táncol, ahogy ők fütyülnek. Aki eddig nem aggódott Magyarország demokratikus berendezkedése miatt, azt addig szekálják, míg elkezdi végre az aggódást.
Julismama
2012. január 06. 18:10
Hivatalos aggódók!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!