LMP: A kormány bérrabszolgákat csinálna a munkavállalókból

2011. december 13. 13:42

Összekötözött kézzel tartott sajtótájékoztatót az új munka törvénykönyvéről Kaufer Virág. Az LMP-s politikus szerint a kormány bérrabszolgákat csinálna a munkavállalókból. Emlékeztetett, hogy bár a javaslat komoly tiltakozást váltott ki, de a kabinet lényegi változtatásokra nem volt hajlandó.

2011. december 13. 13:42

Az LMP szerint az új munka törvénykönyvével a kormány „olcsó bérrabszolgákat kíván a magyar munkavállalókból csinálni”. Kaufer Virág összekötözött kézzel megtartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett, hogy a javaslat komoly tiltakozást váltott ki, de a kormány apróbb gesztusokon kívül nem volt hajlandó lényegi változtatásokat tenni. A szövegben benne maradtak a kirúgásokra vonatkozó könnyítések, a pénztárosok egy hónapos letétje, miközben a kisgyermekeseknek a „részmunkaidő csapdáját” ajánlják fel a valódi rugalmasabb foglalkoztatás helyett. Hozzátette: a jogszabály elfogadását követően sokkal többen fognak sokkal kevesebbért dolgozni.

Mint fogalmazott, az LMP viszont egy valódi, XXI. századi törvénykönyvet szeretett volna készíteni, amelyik a „kikényszerített alkuk helyett” valódi társadalmi párbeszédre épül, megújítja az érdekvédelmet és nem csorbítja a munkavállalói jogokat, de a kormány ebben nem volt partner.  Leszögezte, hogy a döntést nem hagyják annyiban, mert népszavazási kezdeményezést indítottak az ügyben és jövőre, ha kell, „Házon kívül” fogják megvédeni a munkavállalók jogait.

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2011. december 14. 08:53
Mindenesetre Kaufer Viragot jol megfizetik azert a munkaert amit vegez.
Charlie Chan
2011. december 13. 22:41
Zavart érzek az erőben: most vagy rabszolgát csinál belőlünk, vagy emeli a minimálbért. Milyen rabszolgagyáros már az, aki minimálbért emel? Nem éreztek egy kis, de feszítő ellentmondást itt?
HSL
2011. december 13. 20:48
Britney megmondja: http://www.youtube.com/watch?v=Mzybwwf2HoQ
ciseaux
2011. december 13. 18:39
Valaki szólhatna a kötélzsonglőr, vagy talán japán erotikus csomózó?, LMP-s macának, hogy lekésett a bérrabszolgázással, mert a magyarok már a rendszerváltás előtt is bérrabszolgák voltak, munka-törvénykönyvvel törülték már akkor is a seggüket, szóval minden a régi...Arra azért fogadnék, hogy neki otthon van egy minimálbéres takarítónője, aki most majd derekasan följelenti őt...munka-törvénykönyv bérrabszolgaság ide vagy oda...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!