Felmondták a BKV kollektív szerződését

2011. december 01. 12:24

A felmondás indoklása szerint a szerződés olyan rendelkezéseket tartalmaz, amelyek nem tarthatóak fenn.

2011. december 01. 12:24

A Fővárosi Közgyűlés utasítására és a BKV igazgatóságának ezt megerősítő döntése alapján Várszegi Gyula vezérigazgató aláírta a BKV kollektív szerződésének felmondását. Várszegi a 2010. január 19. napján megkötött, határozatlan időre szóló kollektív szerződést három hónapos határidővel szerdán felmondta, és a felmondást megküldte a BKV szakszervezeteinek.

A felmondás indoklása szerint, a kollektív szerződés olyan rendelkezéseket tartalmaz, amelyek „a BKV kiélezett anyagi helyzete, a működés finanszírozásának hiánya miatt nem tarthatóak fenn, illetve olyan juttatásokat is, amelyek a társaság gazdasági erejét meghaladják, teljesítménnyel alá nem támasztott költséget jelentenek”. A BKV célja, hogy a hatályosnál „korszerűbb, a bekövetkező munkajogi változásokhoz is igazodó” új kollektív szerződést kössön.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tarackos
2011. december 01. 15:18
Szerintem újra lehet tárgyalni a szerződés. Viszont gázosnak tartom azt a fülkeforradalmi gyakorlatot, hogy azelőtt túrunk fel mindent mielőtt bármi érdemi infónk lenne az újról...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!