Üzenet Amerikából: Magyarország demokráciahiányban szenved

2011. november 25. 09:50

Az Egyesült Államok szervezésében, több európai ország részvételével a demokrácia magyarországi állapotáról zajlott megbeszélés – értesült a Népszabadság.

2011. november 25. 09:50

Októberben az amerikai külügyi tárca több EU–tagállam diplomatáit tanácskozásra hívta, ahol a demokrácia magyarországi állapota volt a téma – értesült a Népszabadság. A lap szerint Németország távolmaradása mellett a svéd, francia és lengyel résztvevők egyetértettek abban: Magyarország demokráciahiányban szenved.

Németh Zsolt államtitkár a hír kapcsán a Népszabadság szerint kikérte magának, hogy az USA másokkal fog össze „Magyarország ellen”, és a lap úgy tudja, vádaskodó, személyeskedő kijelentéseivel megsértette tárgyalópartnereit.

A lap cikkében felidézi az Amerikai Egyesült Államok korábbi figyelmeztetés-sorozatát. Mint írják, legutóbb a Washingtonba látogató Prőhle Gergely helyettes külügyi államtitkárral üzentek: újabb lépések következhetnek.

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2011. november 26. 17:47
Gripen ügy 2?
várúr
2011. november 26. 15:02
A Népszabó "értesült", "úgy tudja" stb. Helyszínről, időpontról, a résztvevők személyéről, beosztásáról semmi. Ők ezt nevezik újságírásnak. Én fantasynak vagy tudatos hazudozásnak nevezem.
novara
2011. november 26. 12:40
Emberek,ezt nagyon benéztük. Ahelyett,hogy összegyűrve beletöröljük a s.ggünket,és továbblépve fontos dolgokat intézzünk,lehorgonyoztunk egy nagy népszabis h.lyeségnél,és annak több perspektiváját kianalizáltuk. Vagyis cél elérve,figyelem elterelve...mondaná szegény Teller Ede?!
de karatna
2011. november 25. 23:28
Kíváncsi lennék ezeknek az internacionális demokratáknak a családi genealógiájára. Azt hiszem,hogy bárhonnan is érkeztek egy és ugyanazon etnoszociokultúra és etnoszuciokulturális sorsközösség tagjai. Aki ismeri belülről a kozmopolita világ mechanizmusát, a diaszpóra pókháló szisztémáját, az jól tudja, hogy ha itt Budapesten megfújják a sófárt, akkor onnantól a világ számos helyén olyan dologban is tiltakoznak a sorsközösség tagjai, amelynek valóságtartamáról igazából halvány gőzük sincs. Mert az etnocentrikus bizalmi index felülírja az objektivitást!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!