Törvénysértéssel vádolja a Fideszt az LMP

2011. november 11. 15:14

Karácsony Gergely szerint Láng Zsolt a megengedettnél több pénzt költött a II. kerületi időközi választás kampányában.

2011. november 11. 15:14

Karácsony Gergely, az LMP képviselő-jelöltje szerint törvénysértést követett el fideszes ellenfele, Láng Zsolt, mivel a megengedettnél többet költött a II. kerületi időközi parlamenti választás kampányában.

Az LMP-s politikus bemutatott egy fotóalbumot Láng választási plakátjairól, amelyeknek szerinte piaci értéke együtt ötmillió forint körül lehet, ám a törvények szerint egy képviselő csak egymillió forintot költhet kampányra. A további plakátokat is figyelembe véve Karácsony szerint a fideszes jelölt összesen legalább 15 millió forintot kampányolt el. Az LMP a választási bizottsághoz fordul az ügyben.

Karácsony szerint másodlagos, hogy az egymilliós kampánylimit életszerűtlen, mert ez van a törvényben, tehát be kell tartani. Szerinte az LMP volt az egyedüli párt a mostani kampányban, aki nem lépte túl ezt a keretet. A II. kerületi időközi választást egyébként november 13-án, azaz most vasárnap tartják.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sztyepu
2011. november 13. 12:27
Szegény LMP Ők miből lettek a semmiből parlamenti párt?
60felett
2011. november 12. 09:41
Csak ne az SZDSZ jutna eszembe róluk. Annak idején ők voltak az igazi antikommunisták, az egyetlen tisztességesek. Elég sok idő telt el a taxisblokádtól 2010-ig, de rájöttek az emberek az igazságra. A vágén már 200000 liberálissal is beérték volna, de annyi sem maradt. Az LMP-nek mennyi ideje van még hátra?
Fakutya ezredes
2011. november 11. 18:18
Ezek is csak kerekkotoknek jok, mint az apaik, apaik apjanak apai es azok apai.
hátakkor
2011. november 11. 18:00
Karácsony Gergelynek vasárnap este fel kell nézni a táblára. Mennyi pénz kéne ahhoz hogy az LMP nyerjen?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!