Szabadon engedték a magyar zavargót Varsóban

2011. november 13. 12:55

Szabadlábon védekezhet az a németországi magyar állampolgár, akit pénteken, a függetlenség napi zavargásokkor vettek őrizetbe a hatóságok Varsóban.

2011. november 13. 12:55

Több társával együtt szabadon engedték Varsóban azt a magyar állampolgárt, akit a november 11-i függetlenség napi zavargásokkor vettek őrizetbe a lengyel hatóságok. A rendőrség összesen 210 személyt, köztük 92 német, 1 spanyol, 1 magyar és 1 dán állampolgárt vett őrizetbe pénteken.

Wojciech Malek, a varsói körzeti bíróság szóvivője vasárnap reggel közölte: 41 külföldivel szemben indult eljárás, de ezek távollétükben zajlanak, az érintettek akár az országot is elhagyhatják. A szóvivő közlése szerint a bíróság vasárnap további 70-80 ügyet vizsgál, és amelyekben gyorsított eljárás zajlik, még aznap ítéletek születhetnek. Közrend megzavarásával elkövetett kihágásért Lengyelországban pénzbírság, személyi szabadság korlátozása vagy elzárás büntetése szabható ki.

Kónya Katinka varsói magyar konzul vasárnap közölte: az őrizetbe vett, Németországban élő magyar állampolgár a lengyel nemzeti ünnepre érkezett Varsóba, és feltehetőleg azokhoz a német autonómokhoz tartozik, akik a lengyel nemzeti radikálisok függetlenségi menete ellen tüntettek.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Panzergeneral
2011. november 13. 15:47
Én megértem a nextek frusztráltságát, hiszen milla ide-milla oda, a forradalom érdeklődés hiányában elmaradt...
thymian
2011. november 13. 14:51
A médiafelügyeletnek nem kéne kicsit az Index körmére nézni? "Radikális jobboldaliak és rendőrök csaptak össze Varsóban"-írják. Csak a lényeget felejtették ki. :D
röviden
2011. november 13. 14:30
Egy ilyen egyszerű, világos szöveget félreérteni, ehhez már tényleg debilitás kell.
thymian
2011. november 13. 14:29
"Rund 2000 linksgerichtete Demonstranten und Anarchisten wollten ihnen den Weg versperren. Als die linksgerichteten Demonstranten von der Polizei umstellt wurden, seien sie aggressiv geworden, sagte ein Polizeisprecher."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!