Ötmilliárdot kapnak a vasutasok a kormánytól

2011. november 30. 09:25

A kormány kifizeti a MÁV Cargo eladásából a vasutasoknak járó, összesen ötmilliárd forintos privatizációs bevételt. Ennek ellenére Orbán Viktor megjegyezte: a szakszervezet fog még sztrájkolni a mostani kormány ellen is.

2011. november 30. 09:25

A kormány kifizeti a MÁV Cargo eladásából a vasutasoknak járó privatizációs bevételt – erről írt alá nyilatkozatot Orbán Viktor miniszterelnök és Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) elnöke szerdán, Budapesten a MÁV–Gépészet kocsijavító műhelyében. Orbán Viktor miniszterelnök  az aláírás alkalmából kiemelte: súlyos nemzetstratégiai hiba volt, hogy az előző kormány eladta a MÁV–Cargót, hiszen a vasúti teherszállítás jövedelmező üzletág. Hozzátette: előbb–utóbb a MÁV–nak ismét lesz teherszállítása, mert enélkül nehéz lenne talpra állítani a nyakig eladósodott vállalatot.

Gaskó István elmondta, hosszú küzdelem  eredményesen zárult le a megállapodással, az Orbán–kormány biztosítja a kifizetés fedezetét: idén 1 milliárd forintot, 2012-ben és 2013-ban 4 milliárd forintot ad a vasutasoknak járó kifizetésre a kormány. A miniszterelnök megjegyezte, nincsenek illúziói, a Gaskó István vezette szakszervezet fog még sztrájkolni a mostani kormány ellen is, ami az élet természetes része. Orbán Viktor ugyanakkor arra kérte a szakszervezet vezetőit, hogy csak abban az esetben nyúljanak a sztrájk eszközéhez, a tiltakozás nyílt formáihoz, ha már nincs esély a megállapodásra.

A VDSZSZ elnöke azt is kijelentette, bízik abban, hogy a MÁV konszolidációja és modernizációja megvalósul. A nyilatkozat aláírásával a VDSZSZ a 2007 végén kirobban konfliktust lezártnak tekinti, egyidejűleg visszavonja sztrájkfelhívását – olvasható a nyilatkozatban.

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
morger
2011. december 08. 00:52
Egyébként én a gyerekeknek a mandulaműtétjükre jattoltam 50-50 ezret, mert megdöglik aki nem fizet. Tehát orvos se kéne ide, hanem egy fejben izmos kurúzsló, vagy belenyugszik az ember, hogy nincs lóvé és megdöglik egy komolyabb bajtól.....
morger
2011. december 08. 00:38
Amúgymeg a kalauz nem fogja kiganézni azt amit az utazótársaitok beganézott, a szétmorzsált disznósajtot , kannás bor üvegeket, meg behugyozik a gatyába az első osztáyon. A németek kiirtják az ilyet, de ide ehhez az utazási morálhoz marhavagon kéne ennek a sok állatnak....
morger
2011. december 08. 00:35
Mellesleg Gaskó bármit pofáz mert a vasút fizeti, és leszarja az a dolgozókat.Ha gaskó nincs a nyugvó sztrájkjaival akkor odalökik azt az inflációt részben követő 6-8 % béremelést, amit így nem kaptak mert orbánnnak így volt kellemes. 10 éve nem kaptak béremelést, és most mindenki felhördül, hogy hű 5 milliártd, de azon senki nem agyal, hogy a cigányokra 120 milliárd a tervezet jövőre, és egy jól fialó cigányasszony keres annyit a 2 osztályával mint egy kezdő orvos pedig sosem dolgozott....buták az emberek mint a fasz....
morger
2011. december 08. 00:29
Ez az 5 milliárd egy 3 éves projekt a gyengébbek kedvéért, ami jelenleg az idén 1 milliárd kifizetéséről szól, ami fejenként bruttó 27 ezer forint ami netto 13 és az is valami szécsényi kártyán lessz, amit egy kormányközeli spanokból álló étteremben lezabálható, de kinek van erre igénye? Felhasználni nem tudja senki, hogy boldoguljon. A szőke kúrva a tv-ben szinésznő lehetett, aki elwellneszezi a pénzt, mert én inkább a lemaradt villanyszámlába pótolnám, ha nem nesze semmi fogd meg jól tipusú lenne a gaskó-orbány miszticizmus. A wellneszhez tehetne még a táskába pár májkrémet, meg vagy 60 ezret, hogy beengedjék...Tehát lófasz ez a 13 ezer forint ami még nincs is... Ez arra jó hogy a tásadalom ezzel legyen elfoglalva, hogy a "geci vasutasok". Orvost egyébként még nem láttam 30 éves orosz biciklivel csörtetni hajnal kettőkor dolgozni, de vasutast már sokat, 30 éves munkaviszonnyal a háta mögött... És előtte volt minden orvosnak a lehetőség, hogy 80 ezerért legyen vasutas .... Ez egy társadalmi feszültségkeltés, semmi több...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!