Libération: Orbán szimpatizál a xenofóbiával

2011. november 02. 11:13

Orbán Viktor szimpatizál a szélsőjobb xenofób nézeteivel, egyre több cigány család menekül el Gyöngyöspatáról - írja a francia Libération, amelyet a Médianéző idéz.

2011. november 02. 11:13

A Libération című francia lapban Florence La Bruyere a gyöngyöspatai cigányok kirekesztéséről, és a közmunkaprogram kudarcáról ír. Az újságíró szerint egyre több cigány család menekül el a magyarországi településről, hiszen, ha valakit kirúgnak a közmunkából, segélyt sem kaphat 3 évig.

Ladányi János szociológus szerint az „etnikai tisztogatás egy formája” folyik a településen. La Bruyere cikkében kitér arra is, hogy Orbán Viktor szimpatizál a szélsőjobb xenofób nézeteivel  áll a Médianéző összefoglalásában.

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
narmer
2011. november 03. 16:06
Ja, és jó lenne, ha a franciák magukba szállnának cigányügyben
narmer
2011. november 03. 16:05
Akárhogy szól a történet, amíg egy ilyen hülye újság ilyen hülyeséget ír, addig nézhetünk.A valós tények: 1.A cigányok azon károgtak, hogy lopnak mert nincs munka 2.Lett munka , de az nem tetszik. ( nem biztos hogy nem lopnak tovább) 3. A munka nehéz, gyalog kell járni 4. Gyalog is, messze is. 5. Ráadásul megalázó ( egy minden képesítés nélküli segédmunkásnak) 6. Gyalog, is, messze is, megalázó is, és keveset is fizetnek, ráadásul nem lehet hiányozni. Erre mondaná az ember, hogy meg mi kéne még?Nem. Összehívnak néhány szociológust, akik legyalázzák a kormányt és elmondják, hogy a cigányok dolgoztatása ily módon az emberi jogok csúnya meggyalázása. Pont.
OrangeOrder
2011. november 02. 21:01
Szegény Viktor... most döntsék már el, hogy cigány vagy náci-e. Köszönöm.
HSL
2011. november 02. 19:59
szokásos nácirémhír, hogy gyorsan több segélykére ösztönözzön minket, mielőtt a "szegény elnyomott" etnikum a franciákhoz menjen integrálódni nyasgem
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!