Kütahya díszdoktora lett Schmitt Pál

2011. november 16. 14:14

A törökországi, kütahyai egyetem történelemtudományi kara díszdoktorrá avatta Schmitt Pál államfőt.

2011. november 16. 14:14

Schmitt Pál megköszönte, hogy a törökországi Kütahya városa 1850–51-ben befogadta Kossuth Lajost és emigráns társait, akiknek emlékét a harminc éve létrehozott Kossuth-múzeum is őrzi. A múzeumnál a köztársasági elnök koszorút helyez el. Kütahya 1981 óta testvérvárosi kapcsolatban áll Péccsel, és az egyetemek között is nagyon szoros az együttműködés.

Schmitt négynapos törökországi látogatásának utolsó napján, csütörtökön török-magyar üzleti fórumon vesz részt Isztambulban, és magyar történelmi emlékhelyeket keres fel.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2011. november 17. 09:10
"A törökországi, kütahyai egyetem történelemtudományi kara díszdoktorrá avatta Schmitt Pál államfőt. " Schmitt, meg a történelemtudomány! Ezek a törökök már megint akarnak valamit. Egyszer már bevették a fél országot így. :)
Senior
2011. november 16. 18:48
Ilyen faszságokkal Losonci Pált és egyebeket is kitüntették. Mi volt a hotel béli titkos szobákkal elnök úr?
JackHárpi
2011. november 16. 17:27
No az már más hogy a "Dumlupinar Egyetemen" kapott dísz doktorit! No végre! Ez a Dumlupinár arról híres hogy ugye itt kapott díszdoktorit Schmitt Pál! Neves egyetem és most már hogy van dísz doktora aki Schmitt Pál világhírű! Szerintem most már utcát kellene elnevezni Dumlupinárról ahol díszdoktor Schmitt Pál.
Pirosz-szka
2011. november 16. 17:09
:) Én kérek elnézést. „Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztje a lánccal” Akkor ezt a jövőben hogyan fogják nevezni? Marad a lánc?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!