Blikk: Vakon szavaztak a Kossuth térről

2011. november 08. 11:46

Látványtervek és korabeli képek ismerete nélkül döntött a Parlament a Kossuth tér átépítéséről - állítja a Blikk. Az LMP szerint a valódi cél a háború óta emelt szobrok nagy részének eltávolítása.

2011. november 08. 11:46

Nem tudják a parlamenti képviselők, hogy nézett ki a Kossuth tér 1944 előtt, így azt sem sejthetik, milyen lesz az általuk megszavazott átalakítások után - írja a Blikk. A lap szerint a politikusok úgy döntöttek az újjáépítés szükségességéről, hogy nem kaptak látványtervet. A Blikk úgy tudja, a 2014-ig esedékes átrendezések tervezeteit még a felelős miniszterelnöki biztos sem birtokolja.

A Blikk kérdésére Nyitrai Zsolt titkársága közölte: nincs hivatalos látványterv, és a biztos irodája az 1944 előtti teret ábrázoló képekkel sem rendelkezik. A napilap cikkében megjegyzi, kézzelfogható anyagok híján Kövér László házelnök szavaira kell alapozni a bizalmat, aki szerint a Kossuth tér jelenlegi állapotában „méltatlan ahhoz, hogy az ország közjogi főtere legyen”.

Szilágyi Péter, LMP-s képviselő a lapnak nyilatkozva kijelentette: az elképzelés láthatóan híján volt bármiféle koncepciónak. Véleménye szerint az átrendezés valódi célja a háború óta emelt szobrok eltávolítása.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2011. november 09. 13:24
Tehát, ha meg sem győződtek arról egyes jobboldali képviselők, hogy miről is szavaznak, csak még jobban megerősítik, hogy ostobák. (Nyilván aláírnák, hogy lemondanak a saját napidíjukról is Orbán Viktor lovasszobrára, - amint kivonja hüvelyéből a lenéző, cinikus félmosolyát -, ha eléjük tennének egy ilyen határozat-tervezetet...) Tényleg ritkítani kell őket. Csak az a baj, hogy annak eldöntése, hogy ki megy, és ki marad, (legközelebb ki lesz jelölt, s ki nem) az éppen az említett ostobák joga...
Petrus Augustinus
2011. november 08. 13:42
"[...]az átrendezés valódi célja a háború óta emelt szobrok eltávolítása." - és ezzel mi is a gond?
nyugalmazott tanár
2011. november 08. 13:09
"Nem tudják a parlamenti képviselők, hogy nézett ki a Kossuth tér 1944 előtt, ... " Elég szomorú. Nézzenek utána. Aki "vakon szavazott", azt fehér bottal kellene végigkergetni a Kossuth téren. Hogy többet ne legyen kedve betenni a lábát az ország házába.
cutcopy
2011. november 08. 13:07
"A lap szerint a politikusok úgy döntöttek az újjáépítés szükségességéről, hogy nem kaptak látványtervet" A jelenlegi látvány viszont nem terv: agyonkopott, repedezett, göröngyös aszfaltrengeteg.. ki az aki megkérdőjelezi ennek újjáépítését..?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!