Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Újabb európai csúcs jön

2011. október 21. 10:37

Vasárnap után jövő szerdán is összeülhet az Európai Tanács - mondta a német Bildnek Volker Kauder, a konzervatív kormánypárt frakcióvezetője. Vasárnapig valószínűleg nem sikerül német-francia konszenzust teremteni az eurózóna megmentéséről - olvasható az Indexen.

2011. október 21. 10:37

A kérdés az, hogy az Európai Pénzügyi Stabilitási Alap, az EFSF mekkora összeg felett és milyen jogkörökkel rendelkezhet majd. Nagyobb összeg, akár kétezer milliárd euró megmozgatására nyújtana lehetőséget Párizs szerint az, ha az EFSF egyfajta bankként működne. A németek viszont veszélyesnek tartják az elképzelést, és egyfajta biztosítóként látnák az EFSF szerepét, azaz fizetésképtelenség esetén várnák el, hogy a végső soron állami pénzekkel kompenzálják a befektetőket - írja az Index.

A német DPA hírügynökség úgy tudja, hogy a vasárnapi csúcsot a tervek szerint megtartják, de a végső döntés mégsem ott, hanem egy későbbi találkozón születhet meg.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
simonvitéz
2011. október 21. 11:25
Azert ez az euro megmentese dolog kezd egy kicsit humorosba fordulni. megboldogult egyetemi eveim jutnak eszembe, amikor mar csak 2 nap maradt a szigorlatig es valamit surgosen tenni kellett ha abszolvalni akartam a vizsgat. nem mondom, nalam mukodott a dolog, de azt nem gondoltam volna hogy osszeuropai szinten is ezt fogjak egyszer jatszani. gyerekek, ami nem megy, ne eroltessetek.
Senior
2011. október 21. 11:20
Eurocsúcs ja, ismét 300Ft. fölött.
kukagyerek
2011. október 21. 11:11
"Vasárnapig valószínűleg nem sikerül német-francia konszenzust teremteni az eurózóna megmentéséről - olvasható az Indexen." És Vitya? Öt meg sem kérdezik? Pedig 23-án direkt azért megy oda! Vagy mégsem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!