Tages Anzeiger: Darth Viktor átvette az abszolút hatalmat

2011. október 19. 09:19

A svájci lap ironikus cikkében Dart Viktornak nevezte a magyar miniszterelnököt, majd a népszámlálás kapcsán kitért az egyházak ügyére is.

2011. október 19. 09:19

„2011-et írunk. A messzi-messzi Hungária Galaxisban Darth Viktor és a Gonosz Birodalma átvette az abszolút hatalmat. A hatalmuk ádáz és könyörtelen. Darth Viktor egy ujjmozdulatával is képes exisztenciákat megsemmisíteni, kézmozdulatokkal irányítja a hű vazallusaiból álló hadseregét a minisztériumokban, a szerkesztőségekben és a Parlamentben. Az Erő világos oldala végleg megsemmisült?” - kezdi szarkasztikus hangvételű írását Bernhard Odehnal. 

A Tages Anzeiger című svájci lap cikkírója a népszavazás kapcsán beszámolt arról, hogy a kérdőívekben az etnikai hovatartozás és a jövedelem mellett a vallásra is rákérdeznek. Ennek kapcsán megemlítette, hogy a katolikus egyház kampányára való válaszként a Facebookon gyors növekedésnek indult egy csoport, amelyiknek tagjai jedi vallásúnak akarják vallani magukat. Hozzátette, hogy „Darth Viktor birodalmában a világos oldal még hosszú harc előtt áll”. Majd kitért arra, hogy a kormány az eddigi 300 egyházból csak 14-et ismert el. Megjegyezte, hogy a jedik kultusza éppen olyan tárgyilagos és felvilágosult lenni, mint az a múltba révedő kultúra, amely manapság az országban újjáéledőben van - olvasható a Médianéző összeállításában.

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
60felett
2011. október 20. 08:15
Hiába, a jólét úgy látszik gyermeteggé tesz. Meg aztán él még a jelszó, hogy Világ proletárjai egyesüljetek! És a meggazdagodott, milliárdossá vált proletárok az Internacionálét énekelve - emlékszünk ugye az MSZP kongresszusra - összetartanak. Föl, föl te éhes proletár! Ha jól csinálod te is közénk emelkedhetsz, ha majd a Föld tényleg kidől a sarkából. És akkor lesz elég pénzed, hogy a művelt Nyugat újságjaiban bármilyen cikket megjelentess.
Gombóc XVI. Artúr
2011. október 19. 23:08
A szerző (vagy a fordító) szakértelmét mi sem bizonyítja jobban, hogy egzisztencia helyett exisztenciákról beszél. Szóval szerintem lapozzunk...
picur3ka
2011. október 19. 20:03
Ezek emberek, akik az ilyeneket irjak? Revidealnom kell allaspontomat, a ciganyok ezekhez kepest, uriemberek.
denever
2011. október 19. 16:08
ha tényleg darth lenne, akkor az mszp prominenseinek igen intenzív légzési problémájuk lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!