Nézőpont: Feladnánk a jólétért a demokráciát

2011. október 25. 09:30

A magyarok nagy része elfogadná a tekintélyuralmat a jólétért cserébe a Nézőpont Intézet felmérése szerint, amelyet a Magyar Nemzet idéz.

2011. október 25. 09:30

A Nézőpont Intézet október elején készült közvélemény-kutatása szerint az MSZP, a Jobbik és az LMP szimpatizánsai jóval nagyobb arányban cserélnék fel a Fidesz híveinél a jelenlegi demokratikus berendezkedést egy gyors gazdasági fejlődést garantáló tekintélyuralmi rendszerre.

A Jobbik szimpatizánsainak 65, az MSZP támogatóinak 57 százaléka fogadná el – biztosan, illetve inkább igen - a gyors gazdasági fejlődésért cserébe, hogy felcseréljék a jelenlegi demokratikus rendszert egy akár jobboldali, akár baloldali autoriter rendszerre - derül ki az ezer ember telefonos megkérdezésével végzett, reprezentatív közvélemény-kutatásából. Az LMP szimpatizánsai 38 százaléka, míg a Fidesz támogatóinak mindössze harmada támogatna egy ilyen jellegű cserét - írja a Magyar Nemzet.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
wartog
2011. október 25. 13:19
Például, ha olcsóbb lenne a gázolaj, azzal nagyon tudnának korrumpálni, mivel mindkét autóm diesel.Lassan kiver a hideg verejték, hogyan járok így be dolgozni.Ez azért baromi durva volt uraim.
wartog
2011. október 25. 13:10
Hogy jobban éljünk, micsoda kérdés.Naná?! Csakhogy azt tudni illik, hogy, ha qrvára nem jól csinálja a diktátor, akkor bizony felakasztják.Soroljam?Sőt ha annyira nem csinálja is rosszul, akkor is, vagyis őt nem akasztották, lőtték, lásd Kadhafi.Szal ez a váltsunk diktátorra, csak duma.Korrumpálhatóak vagyunk, lássuk be.De nem hülyék.
luccy
2011. október 25. 12:15
Telefonos kérdőívezés hol reprezentatív? Kinek van még vezetékes telefonja?
Senye Péter
2011. október 25. 12:07
Demokrácia? Volt itt már 'szocialista demokrácia' és Hitler is 'germán férfiak szabadon választott vezérének' tekintette magát. A működő demokráciának az a feltétele, hogy résztvevői tudják hogyan működik; a diktatúrákról elég jól tudjuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!