MÁV: Nem vált be a peronkapu

2011. október 31. 14:46

November 7-étől megszűnnek a peronkapus ellenőrzések a budapesti főpályaudvarokon, visszatérnek a kalauzokhoz.

2011. október 31. 14:46

Nem volt zökkenőmentes az első peronkapu felállítása a Nyugati-pályaudvaron 2006-ban, de a következő években a Keletiben és a Déliben is építettek ilyen kapukat. A MÁV-Start szóvivője most azt mondja, sok volt a veszekedés az utasok és a kapunál álló ellenőrök között, és a bliccelők rájöttek arra, hogy az ellenőrök csak kérhetik a jegyet, de nem állíthatnak meg senkit. Ezért egyre többen tagadták meg a jegyek felmutatását.

A MÁV november 7-étől meg is szünteti a kapukat, amelyek évente 150 millió forintba kerültek a társaságnak. Helyette mostantól 50 kalauzt alkalmaznak, akik elsősorban az elővárosi vonalakon ellenőrzik majd az utasokat, ettől 300 millió forintos bevételt várnak.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2011. november 01. 07:09
fogalmazzunk pontosabban: nem vált be a MÁV
ketroot
2011. október 31. 22:57
A MÁV-ot kellene már elbontani a picsába lassan.
OrangeOrder
2011. október 31. 22:42
Nagy kár volt, mert bár sokan utálják az ellenőröket és a folyamatos kotorászást a táskákban, azért a metrónál sokat javult a színvonal. Emlékszem, a 90-es években a metró egy hatalmas hajléktalanszálló volt, még leülni se mertünk sehova. Most meg leginkább tisztaságot látok lent, le merek ülni újra.
realista
2011. október 31. 18:24
Nincs új a nap alatt! Gyerek koromban is csak az mehetett ki a vágányokhoz, akinek volt vonatjegye, vagy peronjegyet váltott. Aztán ezt megszüntették, nyilván mert nem vált be. Nemrégen a nagyokosok újból kitalálták, az eredmény hasonló lett. Nálunk bőven van pénz mindenféle kísérletezésre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!