Lázár és Rogán nem korlátozná a helyi adókat

2011. október 21. 16:56

Lázár János és Rogán Antal szerint szükségtelen törvényben maximalizálni a települési adók mértékét.

2011. október 21. 16:56

Mi az önkormányzati adószabadságot hirdetjük. Ami azt jelenti, hogy az állam eldönti, milyen adókat akar beszedni, és ezen fölül azt, hogy a helyhatóságok milyen adókat szednek be, azt nekik kell eldönteni. (...) Nem korlátozni kell, hogy mennyi és milyen adót szedhet be egy önkormányzat, hanem kinyitni a lehetőséget” - jelentette ki Lázár János. Megjegyezte: a hétfői frakcióülésen olyan javaslattal állnak elő, amely alapján minden önkormányzat eldönthetné, hogy a települési viszonyok ismeretében milyen és mekkora mértékű adót vet ki.

Hozzátette: az így kivetett adókból származó bevételeknek teljes egészében a település költségvetésébe kell kerülniük. Lázár János és Rogán Antal egyaránt úgy nyilatkozott, nem látják értelmét, hogy az adótörvényekben maximálják a helyi építményadó vagy bármely települési adó lehetséges mértékét. Előbbi esetben a kormány a forgalmi érték 3 százalékában rögzítené a felső határt.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
klacus
2011. október 23. 08:22
Nem az adóval van baj. Hanem azzal, hogy az emberek leszarják a közpénzt. A probléma a korrupt vezetőkkel, meg az elszórt hitelpénzekkel van. A szép főtér pl. szart se ér ha nincs turizmus. A polgármester A8-a is sokba lesz. stb stb. Valakinek ezt ki kell fizetni. Újabb csattanós pofon a polgártársak. Majd ez az út szép lassan odavezet, hogy megnézzük kire szavazunk helyben. Amíg a jónép igen jelentős része, azt hiszi, hogy a "nekem ez jár" meg az "ingyen van" azok igaz fogalmak, addíg szopón leszünk. Persze nyilván a "szociálisan rászorultak" majd mentességet kapnak. Vagyis az baszik rá akinek lejelentett jövedelme van.
pascal
2011. október 22. 17:31
"Lázár János és Rogán Antal szerint szükségtelen törvényben maximalizálni a települési adók mértékét." Mondja ezt két polgármester. Mily meglepő.
szigno57
2011. október 22. 13:31
Hibás gondolkodás az, amikor azt feltételezik, hogy az önkormányzatok majd önmérsékletet tanúsítanak. Mint ahogy az elmúlt években bebizonyosodott a végkielégítések terén is. Ha nem korlátozza őket világos törvény, "jogszerű lesz, legfeljebb nem etikus - by Szekeres Pubi". Alig egy évvel a "pofátlan végkielégítések megadóztatása után" ezt illene figyelembe venni. Jó lenne, ha elgondolkodnának az urak ezen, mert lassan billegni fog a hitelesség, és azt nem lesz egyszerű visszaállítani. Uff, én beszéltem.
tarackos
2011. október 22. 06:48
Szükségtelen maximalizálni, miért is kellene hiszen ezért nem lett uzsorakamat sem...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!