Balog Zoltán válthatja Réthelyi Miklóst

2011. október 13. 12:27

A korábbi híresztelésekkel ellentétben nem Lázár János, hanem Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár válthatja jövőre Réthelyi Miklóst. „Komoly politikus híreszteléseket nem kommentál” - reagált Balog az Index megkeresésére.

2011. október 13. 12:27

Balog Zoltán válthatja Réthelyi Miklóst a humán csúcstárca élén - írja az Index. A portál forrásai nem tartják valószínűnek, hogy Lázár János váltaná a meggyengült, a miniszterelnök bizalmát elvesztő Réthelyit. Hogy végül mégsem a Fidesz frakcióvezetőjéből lesz miniszter, annak az Index szerint leginkább az az oka, hogy több komoly rendszerátalakító javaslat erodálhatja a frakciót a közeljövőben. Lázár polgármesterként több érdekcsoporttal is szót tud érteni, ezért pótolhatatlannak tűnik a frakció élén.

A Nemzeti Erőforrás Minisztériumban értékelhető teljesítményt szinte csak az uniós romastratégiai programot határidőre elkészítő és azzal európai szinten is sikert arató Balog nyújtott, ezért merült fel várományosként a neve. A politikus a 2006 őszi események idején került reflektorfénybe emberi jogi fellépésével és azóta a miniszterelnök egyik legközelebbi bizalmasának számít.

„Komoly politikus híreszteléseket nem kommentál” - reagált Balog Zoltán az Index megkeresésére. Balog bővebben nem kívánt nyilatkozni, viccelődve annyit jegyzett meg, csalódott, hogy nem azt pletykálják, hogy a köztársasági elnöki cím várományosa.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tikva
2011. október 14. 10:57
Nos, hát "Réthülyénél" tk.mindenki jobb,még egy néma is...amennyit őkelme tett eddig a funkciójában azt egy féléves tengeri malac is játszva megtette volna...és vigye magával a nevét igencsak igazoló egy "szócskát" is...
SBI
2011. október 13. 20:24
Valahogy eddig még soha nem azt kapta a posztot, akiről híresztelték.
Öreg
2011. október 13. 20:17
Az index is mindent előre tud, utánna már nem, mert ritkán teljesedik be a jóslata. Balog Zoltán meg nem négy éve áll közel Orbánhoz, hanem sokkal régebben, de attól még nem vállalná be az eü. és az oktatás felelősségét!
Hontalan
2011. október 13. 16:39
Hát Balog úr szép karrier! A 80-as évek közepének kelet-német Stasi alapképzésének elvégzése után itthon folytatta "áldásos" tevékenységét a bin Láden kinézetű alak. Pont jó helyre került, amihez eddig hozzányúlt az mind félresiklott. Persze a nők hajkurászásában szerencsésebbnek bizonyult. Szóval karrierista dilettáns a pozíciókban (van vagy 4 neki - ez négy gázsi!). Elképesztő a duplaelnök "személyzeti" működése.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!