Állami kitüntetést kapott a holokausztkutató

2011. október 11. 17:25

Randolph L. Brahamról, a magyarországi holokauszt legnagyobb kutatójáról nevezték el az Emlékközpont most átadott Információs központját. A történész jelen volt az ünnepségen, és megkapta a Magyar Köztársasági érdemérem Középkeresztjét is.

2011. október 11. 17:25

A magyarországi holokauszt legnagyobb kutatójáról, Randolph L. Brahamról nevezték el a budapesti Emlékközpont most átadott Tékáját és Információs központját. A kutató - aki a Washingtoni Holocaust Múzeum és a New York City University professzora - személyesen vett részt az átadó ünnepségen. A soá világszinten elismert szaktekintélye, a magyar intézmény kutatásainak külföldi támogatója a Magyar Köztársasági érdemérem Középkeresztjét is megkapta.

A globális ügyekért felelős külügyi helyettes államtitkár az ünnepségen a magyar kormány, személyesen Orbán Viktor és a köztársasági elnök köszönetét tolmácsolta. Azt kívánta a 89 éves történésznek, hogy legalább 120 éves koráig kutasson. Braham azt mondta, sajnálja, hogy tudásával hozzá kellett járulnia egy borzalmas korszak feltárásához. De büszke itteni kollégáira és arra, hogy a budapesti Holokauszt Múzeum igazgatója őrzi a titkot. Hogy mit, arra nem derült fény - írja az atv.hu.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2011. október 12. 06:41
Inkább egy adósságkutató központban kellene nyertesnek lenni, Vagy hozni kellett volna egy adósság emlegetését tiltó törvényt is. A magyarok is kaptak kitüntetést a 22.000 milliárddal ékesített adósság nagy keresztet, most majd hordhatják.
Fakutya ezredes
2011. október 12. 06:06
Vajon az unokaim is latni fogjak?
SBI
2011. október 11. 18:42
Hű bazmeg! Ha ez igaz, akkor Magyarországon nincsenek is zsidók:;-) www.ushmm.org/research/center/publications/occasional/2010-01/paper.pdf
Karcsi75
2011. október 11. 18:00
Nagyon helyes csak így tovább 66 évvel a gyilkosságok után is még rengeteg a kérdőjel, az akkor történtekkel kapcsolatban! Azon viszont mindig is csodálkoztam, hogy azt tudják melyik csendőr mit csinált melyik villamoson utazott mit mondott mit evett és így tovább 66 évvel ezelőtt, de, hogy 11 évvel később ki mikor miért kinek a parancsára gyilkolt kínzott és a többi és a többi, azt csak sejteni lehet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!