Százmilliós tőkeinjekció a Fradinak közpénzből?

2011. szeptember 12. 12:27

Kubatov Gábor a Facebookon szólta el magát: 100 millió forintot kapott az FTC a Szerencsejáték Zrt.-től - írja a Mindennapi.hu.

2011. szeptember 12. 12:27

Kubatov Gábor, az FTC elnöke szurkolói kérdésre válaszolt a Facebookon. A drukker arra volt kíváncsi, hogy mit szól Kubatov ahhoz, hogy a Szerencsejáték Zrt. lett a kecskeméti focicsapat főszponzora. Kubatov erre úgy válaszolt: „Mi is kaptunk 100 milliót!” - írja a Mindennapi.hu.

Az oldal szerint érdekes, hogy erről konkrét hír sem a Fradi, sem a Szerencsejáték Zrt. részéről nem érkezett eddig. A Mindennapi korábban arról írt: „Ha valóban minden tisztán, átláthatóan működne az Üllői úton, akkor a megmentő nem titkolná, hanem büszkén hirdetné magát, hiszen az ország kedvenc csapatát, a nemzeti öntudatba mélyen beépült Ferencvárost óvta meg a beszántástól. Egyetlen főszponzor titkolózása lenne érthető: a magyar államé.” Megjegyzik, akkor még csak sejtették azt, amit Kubatov most felvállal, hogy közpénzből akar megújulni a Ferencváros focicsapata.

Megemlítik továbbá, hogy a Fradi költségvetését 1,2 milliárd forintra sikerült csökkenteni. Ezzel szemben a tavalyi bajnokság ezüstérmesének, a Paksnak csupán 250 milliós a büdzséje. Hozzáteszik továbbá, hogy a Fradiban nem egy-két játékos keresete több, mint havi 1,5 millió forint.

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2011. szeptember 12. 17:52
Mondjuk az is érdekelne, hogy ki, milyen alapon és hogyan döntött az állami zsozsó osztogatásáról.
liberálzöld.
2011. szeptember 12. 17:41
Valamikor régen, amikor még érdekelt a foci, fradi szimpatizáns voltam. Mostanra tele lettem a fradival de tisztára. Pont olyanok, mint az utolsó qrva. Totgyánnal kezdődően mindig befekszenek az aktuális politikai erőskutyának, hadd dugja a pénzéért. Ahelyett, hogy fociznának.
gross
2011. szeptember 12. 17:09
Ez csak egy nagyjából ártalmatlan jelzés, de mégis jelzés, hogy nem szűnt meg a szelektív beavatkozás a piac működésébe, a szabad verseny lábbal tiprása (mármint olyan területen, ahol nincs különösebb társadalmi szükség ilyesmire). Magyarországra jellemzők volt mindig is a monopolisztikus vagy oligopol struktúrák, az új belépők ellen jogszabályok útján történő küzdelem; de Orbán Viktor és az új kormány programjában is a verseny mellett tört lándzsát. Ha nincs szabad verseny, ha a cégek arra számíthatnak, hogy az állam kénye-kedve szerint dönt, személyre szabott jogszabláyokat hoz, valamely versenytársukat előnybe hozza, akkor ennek megfelelően nagyobb profitot igyekeznek majd elérni és minél kevesebbet visszaforgatni.
flo
2011. szeptember 12. 16:04
Pár hete jelent meg valahol egy cikk, hogy a Szerencsejáték Zrt. meg néhány más nagy állami cég úgymond pártkifizetőhelyek. Ezek szerint ez 100%-ig igaz. Vagy talán a zemberek arra is felhatalmazást adtak a szavazófülke magányában, hogy így dotálják állami pénzből a Fradit?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!