NOL: Januártól járadék jár a rokkantaknak

2011. szeptember 30. 08:44

Gyarapodhat a kórházi és a járóbeteg-kassza, bővülhet a mentésre-betegszállításra fordítható keret - derül ki a Népszabadság a birtokába kerültköltségvetési tervezetből. A lap szerint az egészségügyi dolgozók bérének rendezésére nem lesz pénz.

2011. szeptember 30. 08:44

Nem lesz pénz az egészségügyi dolgozók bérének rendezésére, sőt, az ágazatot terhelő, mintegy 70 milliárd forintos adó- és járuléknövekedés ellensúlyozására sem - írja pénteken a Népszabadság a birtokába került 2012-es költségvetési tervezetre hivatkozva.

Az egészségügyi költségvetés alapján a háziorvosok a 2011-eshez hasonlóan 81 milliárd forintot kaphatnak, a kórházi és a járóbeteg-kassza mintegy 56 milliárd többlettel számolhat - írja a NOL. A mentésre-betegszállításra fordítható keret a tervezet szerin néhány százmillióval nőhet, a lap más forrásai azonban cáfolták a forrásemelést. A tervek alapján a rokkantsági ellátásokat táppénz módjára, illetve a nyugdíjkorhatár elérése után nyugdíj módjára ebből az alapból finanszírozzák majd.

A kormány jövőre két százalékkal emeli az áfát, egy százalékkal az egyéni egészségügyi hozzájárulást. A baleset-biztosítókat plusz adóval terheli. A felelősségbiztosítóknak az új szabályok szerint meg kell térítenie a balesetet okozók egészségügyi ellátását.

A kormány a tervezet szerint 130 milliárdos többletbevétellel számol, a központi költésből mégis a korábbinál mintegy 190 milliárd forinttal kevesebbet juttathatnak az egészségügynek.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2011. szeptember 30. 12:34
Januártól járadék jár a rokkantaknak Ez jó hír. De mi jár a pénzen vett "rokkant" -nyugdíjasoknak?
Honfi-fi
2011. szeptember 30. 10:28
NOL a szorgos rémhírterjesztő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!