Mesterházy: „ördögi szakáll, kevés teljesítmény”

2011. szeptember 08. 12:14

Az USA budapesti nagykövete 2009-ben Mesterházy Attila pártelnökké választása után egy táviratban azt írta: a szocialista politikus gyenge teljesítményt tud felmutatni.

2011. szeptember 08. 12:14

April H. Foley budapesti amerikai nagykövet 2009 decemberében  táviratot írt a Jeffrey Hoveniernek, a Nemzetbiztonsági Tanács Közép-Kelet Európa igazgatójának, melyben az MSZP elnökévé frissen megválasztott Mesterházy Attiláról értekezik.

A nagykövet szerint Mesterházyt „gyenge teljesítménnyel” a háta mögött, ám immár „ördögi szakáll” nélkül választották vezetőjüknek a szocialisták. Kérdés, hogy az áldozati bárány vagy a megmentő szerepét fogja majd felvenni a harmincöt éves politikus - írta Foley. A diplomata Mesterházyt egyébként olyan fiatal politikusnak minősítette, aki nem progresszív, beleöregedett a régi MSZP-be.

A távirat komment részében Foley elmondja: Szabó Vilmos egykori szocialista államtitkár szerint a párt számára Mesterházy elnökké választása volt a legjobb megoldás, rajta kívül csak Kovács László vállalkozott a vesztes szerepének betöltésére. Mesterházy „még akár győztes is lehet, ha lényegesen több szavazatot gyűjt be az MSZP-nek, mint amennyit a jelenlegi, 12-13 százalékos előrejelzések becsülnek” - tette hozzá a volt külügyminisztériumi államtitkár.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Stanc
2011. szeptember 08. 18:26
Tehát még külföldről is látható, hogy MA egy nagy nulla! Jól látják! De nem is baj, hogy ilyen, sőt! Az MSZPnek ott a helye ahol az SZDSZnek. És annak ez az útja! Hajrá Attila! Irány a 0%! Igen, meg fogjátok csinálni!
peninsulavaldes
2011. szeptember 08. 14:16
Remek leírás Mesterházyról.
gross
2011. szeptember 08. 14:14
Nem akarok hímsovinisztának tűnni, de ez a szakállas megjegyzés egy külügyi táviratban azért mégiscsak olyan nőies...
Zázrivecz
2011. szeptember 08. 14:01
Dobolyi Alexandra MSZP-s EP képviselő pedig egy politikai prosti a wikileaks szerint: http://kepviselofunky.blog.hu/2011/09/08/mszp_s_szexrol_is_szivarogtattak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!