L. Simon: Kertész átlépett egy határt

2011. szeptember 05. 14:47

Kertész Ákos Amerikai Népszavában publikált nyílt levele elfogadhatatlan és menthetetlen gondolatok tartalmaz - véli a parlament kulturális bizottságának elnöke.

2011. szeptember 05. 14:47

L. Simon László, a parlament kulturális bizottságának elnöke hétfői közleményében Kertész Ákos Amerikai Népszavában közölt nyílt levelével kapcsolatban kijelentette: „Azt, hogy a levélben megfogalmazottak teljességgel elfogadhatatlanok és menthetetlenek, nem kell különösebben bizonygatni, hiszen nem az eredeti szövegkörnyezetükből kiragadott, manipulált idézetekről van szó. Az ügy ráadásul nemcsak azért szomorú, mert a szerző kollektív ítéletet mond a magyarság felett, ezzel vélhetőleg szándékosan felkorbácsolva az indulatokat, hanem azért is, mert ezt ismert íróként teszi, nem számolva azzal, hogy tettével alááshatja a kultúra képviselőinek tekintélyét”.

A politikus szerint ma Magyarországon a közvélemény nagyobb figyelmét is megérdemelné a nemzeti kultúra, ám ezt „nem az ilyen szélsőséges megnyilvánulások miatt kellene elérni. Az országgyűlési képviselő leszögezte: Kertész Ákos átlépett egy határt, ám „ettől még e határ innenső oldalán sem állhat meg az élet: nekünk, akik a magyar kultúra ügyéért dolgozunk, továbbra is arra kell törekednünk, hogy végre a hazai kulturális élet szereplőinek és intézményrendszerének értékeitől, eredményeitől legyen hangos a sajtó, ne pedig a velük kapcsolatos botrányoktól”.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bb2
2011. szeptember 06. 09:25
Tisztázni kellene hogy az efféle "értelmiségiek" minek vallják saját magukat? Magyar nyelven beszélő és -jelenleg nálunk élő- zsidónak, vagy zsidó vallású magyar embernek. Mert ez bizony nem mindegy!
bmucsai
2011. szeptember 05. 17:31
Az MSZP (Szanyi), TGM és a zsidók nem határolódtak el. Tehát egyetértenek Kert(ész) Ákossal. Ezek tehát mind ilyenek!
füst
2011. szeptember 05. 16:25
Azt feltételezem, hogy ez a barom kertész most ül és elégedett: - mert jól megmondta a náci magyaroknak, - mert nehezebbé tette a magyarsággal együttműködésre törekvő zsidók életét, - mert a várható reakciók miatt erősítette az "ostromlott vár" mentalitást a zsidókban, - mert így fontos személynek gondolhatja magát, - végre foglalkoznak ezzel amagányos, megkeseredett, gonosz öregemberrel.
andrasvirag
2011. szeptember 05. 16:15
Ezt a határt sajnos túl sokan lépik át. Egyesek innen, kettesek onnan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!