Családjával vágott vissza Schiffernek Lázár

2011. szeptember 26. 21:49

Személyeskedésbe csapott át a jövedékiadó-emeléséről szóló záróvita, amikor Schiffer András a söripar esetleges lobbijáról beszélt felszólalásában, amit Lázár János visszautasított. Az LMP-s politikus szerint Lázár bolsevik típusú érvelést alkalmaz, mire válaszul a fideszes politikus Schiffer felmenőivel vágott vissza. A törvényt végül elfogadta a parlament.

2011. szeptember 26. 21:49

Személyeskedő szópárbajba csapott át Lázár János és Schiffer András között a jövedékiadó-emelésről szóló záróvita. Mindhárom ellenzéki frakció azt kifogásolta, hogy a kormányoldal végszavazás előtti módosítókkal akarja átírni a már megtárgyalt előterjesztést. Schiffer András szerint például az egyik indítvány esetében felmerül, hogy azt a „söripari lobbi mondta tollba”. Lázár János visszautasította, hogy lobbiérdekek képviseletével vádolják a kormányoldalt.

A vita azután mérgesedett el, hogy Schiffer azt mondta: nem lepi meg, hogy Lázár a vitában „továbbra is azt a bolsevik típusú érvelést alkalmazza, hogy mindenki, aki vele ért egyet, a világos oldalon áll, mindenki, aki a másik oldalon van, az a sötét oldal”. Schiffer szerint ez kezd unalmassá válni és jó lenne, ha lejönnének erről a gondolkodásról és arra figyelnének, ami egy-egy kritikai észrevételben elhangzik. Lázár erre úgy reagált: „Ebben a teremben olyan emberek ülnek - még a szocialisták között is -, akiknek nincsenek ilyen tapasztalatai. Ön az egyetlen, aki tapasztalatokkal rendelkezik a bolsevik mentalitást illetően, családi alapon, úgyhogy azt kérem, hogy ezt hagyja abba” - fogalmazott.

Schiffer szerint Lázárnak ezzel „sikerült újabb erkölcsi mélységeket elérnie, és nyilván ez a folyamat folytatódni fog”. Hozzátette: eddig a Fidesz volt okkal felháborodva, amikor mások arról beszéltek, a kormánypárti politikusok szülei mit csináltak az előző rendszerben. Mint mondta, ezt ő is alávalónak tartja, most viszont Lázár is ezzel „az aljas módszerrel” élt. „Az a helyzet, hogy nekem a felmenőim nem bolsevikok voltak, a bolsevikok őket bezárták börtönbe 1950-ben” - jegyezte meg az LMP frakcióvezetője. Hozzátette: az LMP az egyetlen frakció, amelyben nem ülnek olyanok, aki az állampártnak is tagjai voltak.

Lázár szerint az ellenzék képviseli a lobbiérdekeket?

Az LMP-s politikus ezután újból rákérdezett a söripari lobbira, amelyet Lázár újfent visszautasított. A Fidesz frakcióvezetője a hasonló viták elkerülése érdekében arra kérte Schiffert, hogy az ne vádolja bolsevizmussal a kormánypárti frakciót. Lázár emellett leszögezte, a javaslat minden pontja adóemelést jelent, így érthetetlen lobbiérdekek érvényesülésére hivatkozni. Megjegyezte viszont, hogy szerint az ellenzéki pártok formai kifogásokkal akarják elérni, hogy „ma ne döntsünk erről, nyilvánvalóan a szerencsejáték-, dohány- és alkohol-lobbi érdekében”.

A parlament végül a fideszes módosítók jóváhagyása után 244 igen, és 85 nem szavazat mellett elfogadta a jövedéki adók emeléséről szóló előterjesztést. Így november 1-jétől 13 forinttal, 110 forintra emelkedik a gázolaj jövedéki adója, emellett nő a szeszesitaloké, valamint a dohánytermékeké is. Öt-, illetve hatszorosára emelkedik a pénznyerő játékautomaták tételes adója, és január 1-jétől megadóztatják az online szerencsejátékot is.

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
küllő
2011. szeptember 27. 16:50
"gyűjtögető lézerjani !!! Van még lejjebb ?????
Senior
2011. szeptember 27. 12:53
Szálasi, Endre László, vagy Baky László sem volt piskóta. Az ÁVO meg tele volt keresztény szülők megtévesztett, városi rangra "emelt" gyerekeivel, sajnos. Na ezért kellene ezt befejezni.
magnamater
2011. szeptember 27. 11:29
Jó ez a fotó, látszik rajta, Lázár itt az alfahím.
stromboli
2011. szeptember 27. 11:07
Egyre nagyobb aggodalommal figyelem, hogy a Mandiner kommentálói között egyre több a történelmileg teljesen ökör, vagy szerveztek ezek az unokák és új Mérleg utcai kömény magos hozzászóló brigádot.Kikérem magamnak, hogy hülyének nézzenek és valaki azt akarja elhitetni egy Kommün tisztviselőről, hogy szocdem volt. Röhej. A végén Marosán is megjelenik, hogy nem volt bolsevik, hanem valódi szocdem. Pld.1956-ban, vagy még előtt 1948-ban a szocdem párt szétverésekor.A kömény mag jelentkezésére árulkodő nyom, hogy elhallgatják a nagypapáék élethossziglani brazil nagykövetségét a .Szocdemek küldték ki őket? Egyértelmű a hálozati kapcsolat. Vagy Sólyom László ( nem a bíró, hanem a tábornok) akit a Kisgazda Pártba léptetett be Rákosi aztán felakasztatta.Persze a libik közötti színfalak mögötti fojtogatásnak addig nem lesz vége, amíg ki nem derül, hogy a Kommün idején az országból kirabolt arany, Nemzeti banki vagyon stb. melyik családhoz került? Mert még a nyolcvanas években is a népbiztos unokák ezen fojtogatták egymást a Belügyi Minisztériumban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!