Átalakul az NFM

2011. szeptember 12. 10:05

Hat helyett négy államtitkárság működik hétfőtől a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban, miközben a helyettes államtitkárságok száma eggyel nő. A minisztérium az átalakítást „a megváltozott világgazdasági környezettel” magyarázza.

2011. szeptember 12. 10:05

Fellegi Tamás miniszter 2011. szeptember 12-étől átalakítja a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot (NFM), a belső működés egyszerűsödik. Az NFM-ben a jövőben a korábbi hat helyett négy államtitkárság, és a korábbi tizenegy helyett tizenkét helyettes államtitkárság dolgozik majd. A minisztérium az átalakítást „a megváltozott világgazdasági környezetben a tárca hatékonyságának növelésével és az ágazati stratégiák sikeres végrehajtásával” magyarázta.

Szeptember 12-étől a minisztériumban a vagyonpolitikáért felelős, a fejlesztéspolitikai koordinációért felelős, az energetikáért és klímapolitikáért felelős, valamint az infrastruktúráért felelős államtitkárság működik majd. A kiemelt állami szerződéseket és támogatásokat vizsgáló államtitkárság feladatait és struktúráját megőrizve, a vagyonpolitikáért felelős államtitkárság részeként működik tovább. Az eddigi két helyettes államtitkárság mellett egy újabbal, a monitoring és információs ügyekért felelős helyettes államtitkársággal bővül a fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkárság. E mellett működik majd a tudásalapú gazdaságfejlesztéséért felelős helyettes államtitkárság is.

Az összevont államtitkárságot a jövőben Hegmanné Nemes Sára államtitkár irányítja. Halasi Tibor, eddigi vagyonpolitikáért felelős államtitkár a miniszterelnök tanácsadójaként folytatja munkáját a Miniszterelnökségen. A monitoring és információs ügyekért felelős helyettes államtitkárság élére Fellegi Tamás miniszter kezdeményezésére Földi Enikőt nevezi ki a miniszterelnök. Az újonnan felállított tudásalapú gazdaságfejlesztéséért felelős helyettes államtitkárság vezetőjének személyéről még nem döntöttek.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!