Nagyon várja a pénzt a BKV

2011. augusztus 12. 09:31

A kilencmilliárd forintos mentőövről megszületett a kormánydöntés, ám a pénz még nem érkezett meg. A BKV augusztusban fizetésképtelenné válhat.

2011. augusztus 12. 09:31

Ha augusztus végéig nem érkezik meg a kormány által ígért kilencmilliárd forintos extra támogatás, a BKV fizetésképtelenné válik - állítja Atkári János, Tarlós István főpolgármester pénzügyi tanácsadója.

A bankok óvatosak, hiszen 2012 márciusában lejár a cég közszolgáltatói szerződése: a közlekedési vállalat régi hiteleinek megújítására nincs mód, új kölcsönt pedig csak állami garanciavállalás mellett kaphatna. A BKV pénzügyi helyzete nem stabilizálható, amíg a megrendelő nem biztosítja teljes körűen a valós költségek fedezetét. A jelenlegi, az uniós csatlakozás idején megkötött szerződésben ezt nem sikerült kikényszerítenie a cégnek.

Egyelőre nem sok hajlandóság mutatkozik a fővárosi közösségi közlekedés jelenleginél nagyobb arányú állami finanszírozására sem. A személyszállítási szolgáltatásokról szóló törvény tervezete szerint továbbra is a főváros feladata marad, hogy megtérítse a helyi közösségi közlekedés működtetésének bevételekkel nem fedezett költségeit.

Frissítés

Tarlós István főpolgármester a kormány illetékeseitől megerősítést kapott arra vonatkozóan, hogy a BKV még ebben a hónapban megkapja az ígért többlettámogatás hiányzó részét - jelentette be a Főpolgármesteri Hivatal.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TroppauerH
2011. augusztus 12. 15:37
A cím rossz! Nem a Bkv várja a pénzt, hanem a remek managerek! Tarlós úr utasítsa a Bkv volt- és mostani vezetőit, hogy az évek alatt kiszívott milliárdokat azonnal hozzák vissza! Azért ez az Atkári nevű pártközpontos csemete is megéri a pénzét. Jobb simlist nem talált Tarlós?
Aromó
2011. augusztus 12. 10:42
Atkári már csak tudja. Regnálása idején tiltott le minden járműbeszerzést, hagyta eladósítani az egész pereputtyot, hogy aztán az államot zsarolja folyamatosan. Ezenközben egykori főnökével együtt nyomatta az átkozott metrót, aminek aztán végképp semmi értelme, legfeljebb gondolázni, vagy gombapincészetnek, viszont legalább végképp eladósította az egész várost. Igen, kell a pénz. Köszi Jancsi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!