Szlovénia
ÉLŐ
Dánia

Informatikai fejlesztések az ÁNTSZ-nél

2011. augusztus 30. 14:32

Az országos tiszti főorvos szerint az ÁNTSZ új informatikai rendszere gyorsabb és hatékonyabb cselekvést tesz lehetővé járványok és közegészségügyi problémák esetén.

2011. augusztus 30. 14:32

Az ÁNTSZ most befejeződött kétmilliárd forint értékű informatikai fejlesztése gyorsabb reagálást biztosít járványok és közegészségügyi problémák esetén - jelentette be Paller Judit országos tiszti főorvos. Kovács Attila, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat helyettes vezetője kifejtette: „Mostantól ha egy háziorvos fertőző betegség gyanúját észleli, az elektronikus felületen azonnal jelenteni tudja azt a szolgálatnak, az orvos pedig ugyanezen a rendszeren keresztül hamarabb lekérdezheti az elkészült vizsgálati eredményt”.

A helyettes szerint az ÁNTSZ húsz éve szigetszerűen működött, a papíralapú adatforgalom miatt azonban hosszú reagálási idővel kellett számolni. Az új, elektronikus rendszer ezzel szemben azonnali kommunikációt tesz lehetővé a hatóságokkal és más szervezetekkel. Srágli Attila projektvezető elmondta: a fejlesztés célja az, hogy „biztosítsák az elektronikus kapcsolatot a járványügy, a kémiai biztonság és a sugáregészségügy területén”, az ÁNTSZ és az adatszolgáltatók között.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TroppauerH
2011. augusztus 30. 18:49
Újabb zsíros felesleges megrendelés a baráti offshore cégeknek! Gratula duplaelnök Orbán!
figyelmeztetés
2011. augusztus 30. 16:27
Mennyiben tud ez többet, mint egy átlag közösségi portál? Ingyenesen letölthető, jó minőségű csomagok vannak, pl. Drupal. Pár éve még felháborodtunk a 200 milliós honlapon. Ma már a 2 milliárdosra szemünk se rebben.
jag3
2011. augusztus 30. 16:07
Egeen, nagyon jó dolog az informatika. Már csak az a baj, hogy előre megirt -és nem parázó- automatikusan kivitelezendő cselekvési tervek kellenének, azok meg bizonyosan nincsenek. Ha valóban baj van, nem sokat ér a békés szivarozgatás a karosszékben :o) Szóval a nagy óhaj-sóhaj elakad a döntéshozatal pillanatában. Ahogy azt láttuk a gyakorlatban korábban is.
itstrue
2011. augusztus 30. 15:59
Én tisztelettel elhiszem, hogy válság van, meg nincs pénz, meg bla, bla, bla.. De amikor ilyeneket látok nap mint nap, szórják a pénzt feleslegesen új Skodákra az államigazgatásban, a képviselők havi 2 misi fizetést kapnak. Komolyan, még a talpam is ökölbe szorul és meghasonlok!! És nem hiszem el, hogy nincs pénz és válság van!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!