LMP: Metrót Ferihegyig!

2011. július 04. 12:41

Az LMP vasúti síneken vezetné tovább a 3-as metrót a repülőtér termináljáig, szerintük ez lenne a legkifizetődőbb metróberuházás.

2011. július 04. 12:41

Az LMP közlekedési munkacsoportja hétfőn ismertette tanulmányát, mely alapján három-négy éven belül a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérig járhatna a 3-as metró.

Hanzély Ákos LMP-képviselő kifejtette: a terv lényege, hogy az Újpest központban induló metró végállomása nem Kőbánya-Kispest lenne, hanem vasúti síneken továbbvezetnék azt Pestszentlőrincen, Vecsésen át a repülőtér 1-es és 2-es termináljáig. Ehhez olyan metrókocsik szükségesek, melyek felsővezetékes vasúti pályán is képesek működni. A zöldek szerint az új Alstom kocsikat viszonylag kis többletköltséggel át lehet majd alakítani erre a célra.

A projekt neve a „legkifizetődőbb metróberuházás”, hiszen annak teljes költsége az LMP szerint 43,4 milliárd forint, amiből azonban 12 milliárdot egyébként is ki kellene fizetni. A program pénzügyi hasznát 30 milliárdra becsüli az ökopárt, míg a nettó jelenérték a számítások szerint kb. 173 milliárd forint.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blogen
2011. július 05. 10:58
Meg csillagkaput a Szimplába mi!
Göbbels
2011. július 05. 10:57
Rossz a cikk címe! Helyesen: Metrót Ferire!! (Gyengébbeknek: Fletóra!)
kukagyerek
2011. július 05. 10:41
Az elempé úgy látszik,Ferihegy környékéről is akar szavazókat gyűjteni.
gross
2011. július 04. 14:45
Nem tudom, hogy mennyire érné meg. A ferihegyi forgalom nem túl nagy, a taxik és shuttle-ek szerintem kiválóan ellátják most - bár igaz, hogy bizonyos napszakokban csúnya dugókba futnak bele a Pestre érkező üzletemberek. Ha megvalósulna a projekt, nyilván csak ritkított járatokkal van értelme kimenni a repülőtérig, valahol kell egy részleges végállomás is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!