LMP: Botrányos a Fidesz választási javaslata

2011. július 10. 16:32

Tovább erősítené az ország politikai megosztottságát, valamint bebetonozná a Fideszt és az MSZP-t a Fidesz egyfordulós, vegyes választási rendszerről szóló javaslata az LMP-s Karácsony Gergely szerint, aki ezért tárgyalási alapként sem fogadja azt el.

2011. július 10. 16:32

Minden szempontból visszalépést jelent az eddigiekhez képest a Fidesz szombaton ismertetett választási javaslata az LMP szerint, amely egyfordulós, vegyes választási rendszert vezetne be 2014-től. Karácsony Gergely úgy véli, nincs az országban olyan szakértő, aki ne az állampolgárok adatvédelmi jogait súlyosan sértő ajánlószelvényes rendszer eltörlése mellett lenne, ezért is érthetetlen, miért erőlteti és szigorítja azt a kormánypárt. „Másrészt a javaslat eltörölné a nem győztes egyéni jelöltekre leadott szavazatok kompenzációját. Így a rendszer még a jelenleginél is rosszabbul fejezné ki a parlamentben a szavaztok akaratát. Ilyen játékszabályok alapján a Fidesz 2010-ben a szavazók 53 százalékának a támogatásával nem csak a mandátumok bő kétharmadát, de akár a háromnegyedét is megszerezhette volna” - így az LMP politikusa.

Karácsony szerint az egyfordulós választással nemcsak a Fidesz, hanem az MSZP is jól járna, ezért Áder János előterjesztése csak a két nagy párt bebetonozását jelenti. Karácsony elmondta, az LMP továbbra is kész minden egyeztetésre a választási reformmal kapcsolatban, azonban a Fidesz korábbi javaslatával ellentétben ezt az elképzelést tárgyalási alapként sem tudja elfogadni.

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2011. július 11. 11:34
Mai hír: "Az utolsó helyen végzett Göncön a Fidesz" Alakul!
hátakkor
2011. július 11. 07:21
Az elempés képviselők örülnek, hogy költségtérítésből ebédelhetnek, de ezt leszámítva - komolyan kérdem - mi jót hozott eddig nekünk az LMP? Három pontot összeszedne vki? Új-baloldal csíra, entelektüelizálnak, de semmi szellemi teljesítményt (sem) vettem észre, pls. help!
Kosinva
2011. július 10. 23:37
Az LMP-ért nem izgulok, de azért kis pártok esélyeit lehetne növelni, mivel kell néha friss vér a politikába, különben csakis a jobbik és lmp féle hátulról megtámogatott pártok tudnak bejutni bárhová is és akkor a politikai megújulásról kár is beszélni.
Kill Bill
2011. július 10. 23:13
Az egész egy káosz. Még a fidesz se tudja mit akar. Mi legyen nekik a legjobb. Általában ilyenkor buknak be.:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!