Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Jobbik: Kíméletlen a kormány

2011. július 02. 11:49

A nemzeti radikálisok szerint a kormány a szocialista kurzusokhoz hasonló kíméletlenséggel folytatja a megszorításokat, az előző kormányok intézkedéseit pedig nem vonták vissza.

2011. július 02. 11:49

Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese szombati közleményében leszögezi: az Orbán-kormány az MSZP kíméletlenségével folytatja a megszorításokat. A közlemény szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium nem tudott példát mondani a radikálisok azon kérdésére, hogy az előző kormányok milyen megszorító intézkedésit helyezte hatályon kívül a kormány.

A Jobbik azt is sérelmezi, hogy szinte kizárólag a fideszes vezetésű önkormányzatok részesültek az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben levő önkormányzatoknak szánt mentőövből. Az ilyen célra szánt 31milliárdos keretből egyébként eddig 11,6 milliárd forintot költöttek el.

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
peninsulavaldes
2011. július 03. 15:28
Sosem tetszett nekem az, amit a Jobbik csinál.. csak ellenkezni tudnak.
realista
2011. július 02. 22:12
Ami a lengyeleket illeti a rendszerváltás előtt 70 fillér volt egy zlotyi, most meg 70 forint - azt hiszem ez magáért beszél! Egyébként az Orbán kormány tavalyi legfontosabb lépése az volt, hogy az uralkodó "elit" anyagi biztonságát növelje (Szja 32%->16%), így pl. Gyurcsány havonta több, mint 1 millióval többet tehet zsebre, hasonlóan a többi volt, és jelenlegi vezetőkhöz. Ehhez ideológiát is gyártottak a fogyasztás növekedéséről. Ez persze nem jött be, de ahelyett, hogy: bocs, tévedtünk - vissza az egész, az okozott hiányt másokkal akarják megfizettetni. De ez nem veri ki a biztosítékot a narancsmámortól elvakult tömegeknél - mert "amit a kormány tesz, az csak jó lehet!" - sorra fikázzák a Vezér által áldozatra kiszemelt csoportokat (a sárga irigység nagy úr - lásd: dögöljön meg a szomszéd tehene is). Persze amit így megspórolnak, csak bagó az elherdált pénzhez képest, ezért mindig újabb ötletek jönnek. Így aztán a most kárörvendők, amikor rájuk kerül a sor, csodálkoznak, hogy majd ugyanúgy leszarják őket is.
Laibach
2011. július 02. 19:15
Erről kellene inkább értekezni: http://www.vg.hu/gazdasag/makrogazdasag/nyugdijreform-elkepesztoen-romlott-a-haztartasok-penzugyi-helyzete-352483
várúr
2011. július 02. 18:57
(A Staudt állampolgárságot kifelejtettem).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!