Policy Solutions: Többségben a Fidesz a Kossuthon

2011. július 28. 10:00

Az MR1-Kossuth Rádió leghallgatottabb műsorában, a Déli Krónikában a belpolitikai hírek háromnegyede a kormánypártokról szól, és ezek közül egyik sem kritikus hangvételű - derül ki a Policy Solutions elemzéséből.

2011. július 28. 10:00

Háromnegyedes többségben, 74 százalékos fölényben vannak a kormánypárti témák az MR1-Kossuth Rádió leghallgatottabb hírműsorában, a Déli Krónikában - áll a Policy Solutions médiaelemzésében.

Az elemzés szerint a Déli Krónika elsősorban témaválasztásával és nem a hírek tálalásával húz a kormánypártok felé: a beszámolóknak mindössze a fele pozitív a Fidesz-KDNP számára, másik felében a hírek tényszerű bemutatása jellemző, míg kormánykritika ritkán fordul elő.

Az ellenzéki pártok közül az MSZP-ről esik a legtöbb szó: a belpolitikára szánt műsoridő 19 százalékát birtokolják, ennek azonban csaknem fele negatív kontextusban érinti a pártot. A Jobbik egyaránt kapott hideget és meleget a műsorban: a tudósítások 59 százaléka pozitív, 35 százaléka negatív színben tüntette fel a pártot. Az LMP kevés megjelenése között nem volt kritikus hír.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
radical
2011. július 28. 16:41
Ennyit a korrekt tájékoztatásról.Pedig ez közrádió. Valamelyik reggel a munka törvénykönyvről vitáztak a 180perc cimű műsorban.Volt fidesz mszp és lmp képviselő a jobbikos képviselőt meg elfelejtik meghívni.A riporter meg még a végén azt mondja hogy most megismerhettük az ellenzék véleményét is. Na ez a gusztustalan.Nem elég hogy kirekesztenek egy 17%-os pártot még manipulálnak is!
Trükkök Százai...
2011. július 28. 13:46
Tartani kell a lelket az emberekben, nincs ezzel semmi baj. Még kevés is.
szempontpuska
2011. július 28. 13:36
Orbán: Az új médiarendszer szabadabb lesz mint eddig http://www.mitortent.hu/sztori/wydk5pm/orban-az-uj-mediarendszer-szabadabb-lesz-mint-eddig.aspx
szempontpuska
2011. július 28. 13:27
83. § (1) A közszolgálati médiaszolgáltatás célja: m) kiegyensúlyozott, pontos, alapos, tárgyilagos és felelős hírszolgáltatás, valamint tájékoztatás Efelett a (színfideszes) Méditanács gyakorol felügyeletet Ennyit az "ízig-vérig" európai médiatörvényükről és annak hatékonyságáról
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!