Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

A Fidesz munkástagozatához fordult az MSZP

2011. július 30. 16:42

A szocialisták az új munka törvénykönyve ellen hangolnák a tagozatot.

2011. július 30. 16:42

Az MSZP felszólítja a Fidesz munkástagozatának elnökét, Kontur Pált, hogy akadályozza meg új munka törvénykönyve tervezetének elfogadását - áll az MSZP által az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményben.

 
Az MSZP munkástagozata számára a pihenőidő csökkentése, a túlóradíjrendszer dolgozókat sújtó átalakítása, az ötven év feletti munkavállalók munkaerő-piaci védettségének megszüntetése vagy a kismamák elbocsáthatósága elfogadhatatlan - olvasható az ellenzéki párt sajtótájékoztatójában.
 
A szocialisták arra biztatják a választópolgárokat és különösen a helyi szakszervezetek, üzemi tanácsok vezetőit, hogy keressék fel kormánypárti képviselőiket, és közöljék velük: nem ezt ígérték. 
 

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2011. augusztus 01. 22:07
A politikai elitnek azt az igényét, hogy a politikai hatalom mellé a gazdasági hatalmat is megszerezze: a régi rendszerben – a "reformok” ellenére is – csak korlátozottan volt lehetséges. Meg kellett szabadulni az ideológiai korlátoktól is. Vagy egyszerűbben: a politikai "elit" nem tudott annyit lopni, amennyit szeretett volna. Ezenkívül ott voltak az addig háttérbe szorított, de ambiciózus feltörekvő "új elit" tagjai. Na ezért kellett a rendszerváltás. A többpártrendszer, a "demokrácia”, stb. a hiszékeny tömegeknek szóló gesztus (úgynevezett parasztvakítás) volt. Ezek csak a lényeget elfedő „melléktermékek” voltak. És mint látjuk, sikerült is nekik megszedni magukat. Ez persze nem kifogásolható akkor, ha az ország fellendítése, gyarapítása közben gazdagodnak. Csakhogy itt a meggazdagodás a társadalom, és az ország tönkretételéből, egy leszálló ágban történt. És ez az ami elfogadhatatlan!
rakosi
2011. augusztus 01. 12:00
Szavam nem lenne, ha a mostani urak is egy faházzal beérnék! Még akkor sem lázadnék, ha ez a faház kőből lenne! Csak, hogy drága barátom itt nagyságrendekkel nagyobb összegek kerültek a mi közös vagyonunkból a demokrata elitünk zsebébe! Mert mint forradalmunk alvezére is megmondotta "akinek nincs semmije az annyit is ér"!
Krupp Skya
2011. augusztus 01. 06:59
Az a kellemetlen helyzet állt volna elő, hogy ha az MSZP marad, hogy aki akkor sokat szerzett az most kurva nagy vagyonadót fizetett volna az akkori 1800 Ft-os félholdas hétvégi telek rajta 160 2m faházzal most 120.000.000-ér és pláne ha azóta belterületté nyilvánított üdülő övezetben fekszik, -Aczél elvtárs óta tudjuk, hogy a fekvés milyen sokat számít- akár 200.000.000-óra is felbecsülték volna az MSZP-s elvtársak, ha nem az övék. De hála Istennek belebuktak a nem lesz vizitdíjba meg az ITT Nokiába -2006 Gyurcsány Tv vita-. Szerintem az MSZP ne a Fidesz munkás tagozatához forduljon, hanem inkább fel.
Krupp Skya
2011. augusztus 01. 06:17
Viccet félretéve már akkor is loptak mint az oroszok pl. a gyárunkban az igazgatónak, a pártitkárnak a hétvégi faházát bent az az asztalosműhelyben készítettük szombat, vasárnap túlórában vállalati anyagból, és amikor az egyik munkásőrparancsnok feljelentette a rendőrségen a "dógot" akkor behívattak mindenkit, hogy ha jönnek kivizsgálni akkor azt kell mondani, hogy az igazgató kintről hozta az anyagot és mi azt kommunista szombaton, kommunista vasárnap, kommunista hétfőn ,kommunista kedden, kommunista szerdán, kommunista csütörtökön, csináltuk, a péntek az szabad volt annak aki részt vett az építkezésben. Aztán a munkásőrparancsnok is megnyugodott amikor neki is csináltunk egy hétvégi házat. Bizony elvtársak így működtek a dolgok, és mindenkinek volt munkája, még ha fekete is de volt, és milyen jól fizették a kommunista műszakot, arra vették fel Fekete elvtársék a nyugati kölcsönöket amit Mi most fizetünk vissza. Rákosi nem Te voltál a feljelentő munkásőrparancsnok? "Szabaccság eltársak!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!