Sokkoló: az egyik legnépszerűbb ropogtatni való is szerepel a legártalmasabb ételeink listáján
Rákkeltő anyagok – kiderült, melyik három összetevő a legveszélyesebb az élelmiszerekben.
Schmittné Makray Katalin, az államfő felesége a Köztársasági Elnöki Hivatal által meghirdetett „Vedd a magyart! Védd a magyart!” program keretein belül a magyar termékek vásárlásának fontosságára és biztonságára hívta fel a figyelmet.
„Egyszeri és örökös” kampányt indított Schmittné Makray Katalin a köztársasági elnök felesége a „Vedd a magyart! Védd a magyart!” program keretein belül. Schmittné a sajtó jelenlétében kereste fel megszokott zöldségesét, illetve húsboltját, ahol többek között uborkát is vásárolt. Mint mondta, nagyon megsajnálta azokat az európai és magyar termelőket, akiket a rosszul kommunikált németországi hasmenésjárvány miatt jelentős veszteségek értek. Schmittné Makray Katalin egyúttal mindenkit arra kért, részesítse előnyben a magyar termékeket, hiszen azzal nemcsak egymásnak és a hazai gazdaságnak segítenek, de maguk is jobb minőségű áruhoz jutnak.
Schmitt Pál feleségének akciójával egy időben 18 megyei jogú városban népszerűsítették a magyar élelmiszereket, ezzel is demonstrálva a hazai termékek vásárlásának fontosságát és biztonságát.