Schmitt: Az együttműködés mindkét félnek előnyös

2011. június 25. 17:42

Udvariassági látogatáson fogadta Ven Csia-pao kínai kormányfőt a köztársasági elnök.

2011. június 25. 17:42

Schmitt Pál államfő támogatásáról biztosította a kínai és a magyar kormányfő által szombat délelőtt megkötött kétoldalú egyezményeket; meggyőződése, hogy ez az együttműködés mindkét fél számára jelentős előnyökkel jár.

A köztársasági elnök szombaton udvariassági látogatáson fogadta Ven Csia-pao kínai miniszterelnököt a Sándor-palotában. Schmitt a találkozó után elmondta: a gazdasági együttműködés mellett fejleszteni kell a két ország közötti kulturális, oktatási, tudományos és sportkapcsolatokat is, ezért különösen üdvözli a kínai és magyar fővárosba szánt kulturális intézet, továbbá a több száz tanulmányi ösztöndíj tervét.

A köztársasági elnök elismerését fejezte ki aziránt, hogy a gyorsan növekedő kínai gazdaság széles társadalmi rétegeknek nyújt lehetőséget a felzárkózáshoz, és ezzel jelentősen hozzájárul az ENSZ millenniumi fejlesztési céljainak megvalósulásához, köztük a szegénység felszámolásához.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2011. június 27. 08:04
Remélem örültek a Kínaiak. Már ha nem írásban fejezte ki örömét a K.E.-úr. Nem lehetetlen, hogy Schmitt úr még a Kádári rendszerben hivatalos pátküldöttség tagjaként ellátogatott Kínába és most csak viszonozták a baráti látogatását.
Gumimaci
2011. június 26. 18:48
Schmitt Pál államfő garanciát vállalt arra, hogy semmi garancát nem jelent az ö garanciája, és ezt garantálja a kínaiaknak is.
nick89
2011. június 26. 13:56
Kölcsönös előnyök, Elnök Úr!? Tudna mutatni csak 1 (egy) pár kínai tornacipőt, ami után vámot és adót fizettek az elmúlt 20 évben a kínai "szövetségeseink"!? És tudja Ön, hogy mennyire hiányzik ez a költségvetésből!? Tudja Ön, hogy a budapesti Kínai Különleges Gazdasági Övezetbe eddig is napi 100 kamion kínai áru jött vámolatlanul, adózatlanul minden nap!? Tudja Ön, hogy oda a magyar Adóhivatal be sem teheti a lábát!? Kérem hallgasson bele a http://www.harommajom.hu oldalon az Archívumba és a Letöltésekbe!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!