Meghalt egy magyar katonaorvos Afganisztánban

2011. június 10. 19:20

A Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoportjának egyik orvosa feltehetőleg szívinfarktus miatt vesztette életét.

2011. június 10. 19:20

Az afganisztáni Baghlan tartományban szolgálatot teljesítő katonaorvos magyar idő szerint a péntek reggeli órákban lett rosszul. Mellkasi fájdalomra panaszkodott, mire a magyar tábor egészségügyi központjában azonnali orvosi ellátásban részesítették, de a szakszerű és gyors beavatkozás ellenére állapota folyamatosan romlott. Többször újraélesztették, majd katonai mentőhelikopterrel átszállították a Kilagay-i amerikai sebészeti pontra, ahol az orvosok minden erőfeszítése ellenére elhunyt. A halál okának pontos megállapítása ezután történik meg. Hazaszállításáról a későbbiekben intézkednek – közölte a Honvédelmi Minisztérium.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NoCsak
2011. június 12. 11:02
Részvétel az orvos családjának! Bár ő nem lehetett így hősi halott.
NoCsak
2011. június 12. 11:00
Kis ország vagyunk, kevés halottal adózunk az Afganisztáni és Iraki honvédő háború sikeréért. A WTC utáni megtorló háború elején egy újsághír arról tudósított, hogy 5000 koporsót szállítottak le Amerikából egy Törökországi támaszpontra. Mint azt már tudjuk, az amerikai vesztesség a két államban már meghaladta az 5000-et. Életerős fiatal emberek pusztultak el. Azért nevelték a szüleik, iskoláztatta őket az állam, hogy fiatalon távol a hazájuktól haljanak meg? Kis ország vagyunk. Égbe kiáltó volt, amikor a diszkóban agyontapostak tinédzser lányokat. Minden fiatal élet elvesztése a nemzet romlásához vezet! De ha csak lehet szánt szándékkal nem kellene kihívni a sorsot a fiatalok ellen. Kis ország vagyunk, de ránk is szüksége van a 300 milliós Amerikának, és a többi nagy európai államnak. Miért? A legkisebb is számít?
Kovilaci
2011. június 11. 19:22
Részvétem a magyar orvos és katona halála miatt! Semmi keresni valónk Afganisztánban! Afganisztánban az USA a demokrácia helyett inkább a Karzai klán és egyéb népszerűtlen hadurak hatalmát támogatja. A tálibok által tiltott kábítószer termelése is lényegében az USA katonai megszállása után terjedt el. Így történt ez annak idején Vietnamban is. Afganisztán a 10 éves amerikai megszállás eredményeként hivatalosan a világ legszegényebb és legkorruptabb országa lett. http://patacsracvaros.hu/2011/06/11/az-amerikai-nem-tetszes-netovabbja/
TroppauerH
2011. június 11. 16:26
A Nato jelentése : "Az Észak-atlanti Szerződés Szervezete – angolul North Atlantic Treaty Organisation, rövidítve NATO, franciául Organisation du Traité de l’Atlantique Nord, OTAN – 28 észak-amerikai és európai ország szövetsége, amelyet a II. világháború után 1949. április 4-én alapítottak Washingtonban. A szövetség célkitűzéseit az Észak-atlanti Szerződés foglalja magában, amelynek értelmében a tagállamok minden politikai és katonai eszközt igénybe vesznek a tagországok szabadságának és a biztonságának megőrzése érdekében." Afganisztán mióta Nato tag? Itt van Európában? Szóval mit keresünk ott?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!