Megbénítanák az országot a szakszervezetek

2011. június 03. 10:42

Tiltakoznak az érdekegyeztetés totális megszüntetése és a családokat hátrányosan érintő kormányzati döntések ellen június 16-án a szakszervezetek. Elfogadhatatlannak tartják, hogy egyeztetés nélkül, egyéni indítványok alapján kerülnek a parlament elé olyan fontos kérdések, mint például a kedvezményes nyugdíjak végleges eltörlése, sőt annak visszamenőleges megvonása.

2011. június 03. 10:42

A szakszervezetek június 16-án egyszerre több helyszínen, több óráig tartó forgalomlassítással blokkolják az ország, a megyeszékhelyek és a városok legfontosabb főútvonalait, a ki- és bevezető utakat. Ezzel terveik szerint gyakorlatilag megbénítják az egész ország közlekedését.

A szakszervezetek számára elfogadhatatlan, hogy egyeztetés nélkül, egyéni indítványok alapján kerülnek a parlament elé olyan fontos kérdések, mint például a kedvezményes nyugdíjak végleges eltörlése, sőt annak visszamenőleges megvonása, ami példátlan az európai gyakorlatban. A szakszervezetek tiltakoznak a munka törvénykönyvének átírása, az szja következményeinek az alacsony keresetűekre való terhelése és az alkotmány módosítása ellen is.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a hónap végén, az ország EU-s elnökségének utolsó napján pedig nagygyűlésre készülnek az érdekvédelmi ágazatok.

Összesen 283 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Julio Salazar
2011. június 06. 09:36
A taxis blokád nem jött össze, most meg ez a sok tetves büdös komcsi így próbálkozik. Nem kell megtévedni, ezek mind egytől egyik komcsi szakszervezetek. Ló....zt nekik !
littlesys
2011. június 05. 10:00
fegyveres szakik győznek = én majd fizetem a szocializmusuk ! :(((
Badellaman
2011. június 04. 23:42
Mellettük vagyok teljes vállszélességgel! Hajrá fiúk, buktassuk meg a zorbánt!
Nemhivo
2011. június 04. 21:32
...Romániában nem akadályozzák az egészségügy privatizációját...ennek következtében baromi sok magánorvos, magánrendelő és mindenféle magánklinikák és szanatóriumok vannak.. Naná, hogy "fizetősek"...de a színvonaluk veri a magyar szintet. Akinek van pénze, javaslom, ..inkább ott vizsgáltassa ki magát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!