Martonyi: „Mindannyian függünk egymástól”

2011. június 28. 11:11

A külügyminiszter szerint az atlanti kapcsolatok és az EU-integráció nem értelmezhetőek egymás nélkül, ezért a NATO külpolitikánk alappillére. Martonyi János szerint kezdeményező külpolitikára van szükség.

2011. június 28. 11:11

Martonyi János külügyminiszter elmondta: az európai integráció és az atlanti kapcsolat erősítik egymást, nem képzelhetőek el egymás nélkül, ezért a NATO a magyar külpolitika egyik alappillére.

A Demokratikus Átalakulásért Intézet (ICDT) és a Tom Lantos Intézet által szervezett rendezvényen a külügyminiszter kifejtette: a globális kihívások minden országot egyformán érintenek, függetlenül azok méretétől, súlyától és gazdasági szerepétől. A politikus szerint emiatt „mindannyian függünk egymástól”. Martonyi felhívta a figyelmet a proaktív külpolitika fontosságára is.

Az emberi jogokról szóló konferencia a transzatlanti hét első eseménye, melynek keretében a héten Hillary Clinton jelenlegi és Condoleezza Rice volt amerikai külügyminiszter is Budapestre érkezik, valamint felavatják Ronald Reagan egykori amerikai elnök szobrát és hivatalosan megnyitják a Tom Lantos Intézetet is.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aromó
2011. június 28. 13:24
Kezdeményezhetné esetleg annak a mocsadék kommunista nemzetidegen testnek az eltávolítását, aki épp Bukarestben felejtette el képviselni a magyar érdekeket.
jag3
2011. június 28. 12:18
Úgy tűnik a Fidesz most már nemcsak idehaza, és külföldön mond mást, de igyekszik mást mondani a kinaiaknak és az amerikaiaknak is. Namost hogy a népet átverné a Fidesz diplomáciája az még érthető. Ugyan hogy gondolja Martonyi, hogy majd sikerül a nyugati diplomáciát is hajóba ültetni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!